Ξεπούλημα των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ (ΕΛΠΕ)

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το προωθούμενο ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ (ΕΛΠΕ) στο μεγάλο ιδιωτικό Κεφάλαιο.

Αυτό γίνεται με νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, που περιλαμβάνει και το προκλητικό ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά όσο και τομέων Ηλεκτρικής Ενέργειας (Αιολικά Πάρκα)

Το Π.Α.ΜΕ. εκφράζει την συνολική του αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις ξεπουλήματα και έχοντας υπόψη την αδιαφορία-συνενοχή των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, καλεί όλους τους εργαζόμενους στη βάση και ειδικά στα ΕΛΠΕ, τα Ναυπηγεία, τη ΔΕΗ, να πάρουν τώρα κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες ώστε να εμποδίσουν τα σχέδια του πολυεθνικού κεφαλαίου να λεηλατήσει στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Το πλαίσιο της κοινής δράσης πρέπει να απαντά συνολικά στην κυβερνητική πολιτική και να φέρνει κοντά τις λαϊκές δυνάμεις του τόπου για την προστασία της Δημόσιας Περιουσίας. Για μια πορεία διαφορετική από τη σημερινή.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στους απεργούς ναυτεργάτες στα πλοία της Αδριατικής

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των ναυτεργατών που απεργούν στα πλοία της Αδριατικής για 5η...

Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στην Τεχνόπολη ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Σε μια μεγάλη διαδήλωση λαού και νεολαίας μετατράπηκε η χθεσινή  αντιπολεμική συναυλία στην Τεχνόπολη,...

Η Χορωδία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στην συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Η χορωδία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στη συναυλία αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό που οργανώθηκε...