Να Αγωνιστούμε για την Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς

Δημοσιεύτηκε στις

 

Εργαζόμενοι στη βιομηχανία ΝΕΟΚΕΜ

Το πρόσφατο ατύχημα που συνέβη στη βιομηχανία βιομηχανικών χρωμάτων «ΝΕΟΚΕΜ» χτυπάει συναγερμό για όλους μας. Τα εργατικά ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινά και δεν είναι τυχαία. Από την 1/1/2008 89 θανατηφόρα και πολλά άλλα σοβαρά. Οι εργοδότες σκόπιμα δεν ξοδεύουν λεφτά για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και για μέτρα προστασίας της ζωής μας. Θέλουν να αυξάνουν τα κέρδη τους και να κάνουν ότι μπορούν για να στοιχίζει ο εργάτης όλο και λιγότερο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ βοήθησαν και βοηθούν τα αφεντικά για να ξεζουμίζουν τους εργάτες. Μειώνουν τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα προσθέτοντας χρόνια δουλειάς και μειώνοντας τις αποδοχές σε χιλιάδες επαγγέλματα όπως και των εργαζομένων στις βιομηχανίες χρωμάτων. Οι νόμοι είναι φτιαγμένοι στα μέτρα τους. κανένας εργοδότης μέχρι σήμερα δεν έχει τιμωρηθεί για τα εργατικά εγκλήματα σε βάρος της ζωής της εργατικής τάξης. Αντίθετα προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Σε κάθε υποψία αντίστασης στα σχέδιά τους απαντούν με απολύσεις. Θέλουν να μας φιμώσουν όλους. Να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχόμαστε χωρίς αντιρρήσεις να αφαιρούν τις ζωές μας για να κερδίζουν όλο και πιο πολλά.

Η ΓΣΕΕ με τις δυνάμει που τη στηρίζουν δέχτηκε να πάρουν οι εργάτες 1 ευρώ αύξηση στα μεροκάματα πείνας, συμφώνησε στις ελαστικές μορφές εργασίας και δεν παραλείπει να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους για να συμμορφώνεται σε ότι της ζητάνε.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συμπαραστέκονται στους εργάτες της βιομηχανίας «ΝΕΟΚΕΜ». Καλούν τον εργοδότη να πάρει πίσω την απόλυση του εργάτη Βαγγέλη Χατζηζώη. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η λογική του όποιος μιλάει του παίρνουν το κεφάλι, πρέπει να ανατραπεί.

Το ΠΑΜΕ σας καλεί να οργανωθείτε, να φτιάξετε σωματείο, να παλέψετε με τι δυνάμεις των ταξικών συνδικάτων. Η ζωή μας έχει διδάξει πως ότι κερδίσθηκε, κερδίσθηκε με αίμα και οργανωμένο αγώνα, κανείς δεν χαρίζει στον εργάτη.

Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας, παλέψτε μαζί μας για:

  • Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς

  • Μεροκάματο 55€, χαμηλότερο μισθό 1400€

Περισσότερα

Κάλεσμα της ΔΑΣ για το 33ο Συνέδριο του ΕΚ Αθήνας

Στην ενότητα η δύναμη, η οργάνωση το όπλο μας, στον αγώνα της ανατροπής η ελπίδα Μπροστά...
00:04:15

Βίντεο – ντοκουμέντο: Δύο μήνες πριν το έγκλημα στην «Βιολάντα» η εργοδοσία προσπαθεί να διώξει τα συνδικάτα από τον χώρο του εργοστασίου

Νοέμβρης 2025. Βίντεο - ντοκουμέντο δείχνει την εργοδοσία και τα στελέχη της «Βιολάντα» στα...

Συλλυπητήρια στον Γιώργο Πέρρο για την απώλεια της μητέρας του

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον Γιώργο Πέρρο, μέλος της...