Για το νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα ακόμα νέο έγκλημα αυξάνοντας σε 20 τα χρόνια δουλειάς από 15 που ήταν μέχρι τώρα για να εξασφαλίσει κανείς την άθλια σύνταξη των 586 ευρώ. Από 4.500 ένσημα που ήταν σήμερα, θα απαιτούνται 6.000 για να μπορεί κανείς να πάρει σύνταξη.
Χιλιάδες δε θα μπορούν να εξασφαλίσουν αυτές τις προϋποθέσεις και θα μένουν χωρίς σύνταξη όταν η ανεργία καλπάζει ιδιαίτερα στους νέους και στις γυναίκες, όταν η μαύρη εργασία μεγαλώνει και η ελαστική εργασία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Από τη δουλειά στον τάφο θέλουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Τα μέτρα αυτά δεν είναι τωρινά. Αποτελούν χρόνια αιτήματα των καπιταλιστών.
Είναι εγκληματικές οι ευθύνες και του υπουργού εργασίας Βρούτση, που με χέρια και πόδια ετοιμάζει το νέο χτύπημα σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να πάρουν ευθύνη. Να ενημερώσουν άμεσα τους εργαζόμενους, να ξεσηκωθούν. Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχεδιαζόμενα μέτρα που χτυπούν την ίδια τη ζωή τους. Ιδιαίτερα να οργανώσουν την πάλη των νέων, των γυναικών.
Τα μέτρα αυτά να μην περάσουν.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.