Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη και σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας την κυβέρνηση της ΝΔ και την Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε., που στην προσπάθειά τους να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα τους, στέλνοντάς τους στα δικαστήρια.

Να είναι σίγουροι όμως, και η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία, ότι αυτά τα μέτρα όπως και στο παρελθόν, σε ανάλογες περιπτώσεις, ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να τα σταματήσει και οι απεργοί, με την συμπαράσταση και των υπόλοιπων εργαζομένων, να βγουν νικητές.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να πάρει πανεργατικά χαρακτηριστικά γιατί η ενέργεια πρέπει να είναι αγαθό. Γιατί η προσπάθεια για πλήρη ιδιωτικοποίηση της θα έχει τρομαχτικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους.

Γιατί οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν χρέος να παλέψουν για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Γιατί και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ καταλαβαίνουν ότι αυτή η αντεργατική πολιτική, είτε εφαρμόζεται από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, είτε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Στις αναδιαρθρώσεις του κεφαλαίου απαντάμε με μαζικούς, ταξικούς αγώνες.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Το δίκιο θα κριθεί στο δρόμους!

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.