Συνθήκες γαλέρας για χιλιάδες εργαζόμενους οδηγούς στα τουριστικά λεωφορεία

0
image_pdfimage_print

 

Συνθήκες γαλέρας για χιλιάδες εργαζόμενους οδηγούς στα τουριστικά λεωφορεία επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της για λογαριασμό της εργοδοσίας των μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων με πρόσφατη απόφασή τους.

Η νέα αντεργατική νομοθεσία θα ισχύει από το Γενάρη του 2010 και θα επιτρέπει στους εργοδότες να επιβάλλουν στους οδηγούς 12ήμερη δουλειά χωρίς ρεπό, αντί για έξι που ισχύει σήμερα. Τα ταξιδιωτικά γραφεία δε θα υποχρεώνονται να έχουν δεύτερο οδηγό για δρομολόγια δύο εβδομάδων!!!

Επίσης προχωρώντας ένα βήμα την υλοποίηση των αξιώσεων του κεφαλαίου στα πλαίσια της απελευθέρωσης των μεταφορών «παρέχει» τη δυνατότητα σε μεταφορείς μιας χώρας της Ε.Ε. να πραγματοποιούν μεταφορές στο εσωτερικό μιας άλλης χώρας (με αφετηρία και προορισμό μέσα σε αυτή).

Το ΠΑΜΕ θεωρεί αυτή την απόφαση βαθιά αντεργατική – αντιδραστική, χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων οδηγών. Είναι απόφαση που εγκυμονεί κινδύνους κατά της ζωής των εργαζομένων και των τουριστών και μόνη ωφέλιμη είναι η μεγαλοεργοδοσία. Βαριές είναι οι ευθύνες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ, που στήριξαν και στηρίζουν με κάθε μέσο και τρόπο την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της Ε.Ε., της εργοδοσίας.

Καλεί τους εργαζόμενους οδηγούς να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να σταματήσουν τα αντεργατικά μέτρα. Να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και με την πάλη τους να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου, στην πολιτική της Ε.Ε., της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που την υπηρετούν. Η πάλη τους να ανοίξει δρόμο για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος δημιουργώντας προϋποθέσεις για μια άλλη φιλοεργατική – φιλολαϊκή πολιτική που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.