Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφ. Αττικής : Μαχητικές οι συσκέψεις στις δυτικές και βόρειες συνοικίες

Δημοσιεύτηκε στις

Μαχητικές και με πλούσια εικόνα από χώρους δουλειάς ήταν οι συσκέψεις που διοργανώσαμε στις δυτικές και βόρειες συνοικίες και το Παράρτημα του Πειραιά στον Πειραιά.

 Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς αλλά και στην καθημερινή μας ζωή. Η εντατικοποίηση της εργασίας μας με τις αμέτρητες ΠΝΠ, προθεσμίες και νόμους, η τηλεργασία και η προσπάθεια που γίνεται να πάρει μόνιμες διαστάσεις, τα προβλήματα των νέων γονέων και οι τραγικές καταστάσεις με τους παιδικούς σταθμούς, και ακόμα περισσότερα προβλήματα ήρθαν στην συζήτηση.

Η εμπειρία του σωματείου μας και οι επιμέρους μικρές και μεγάλες κατακτήσεις μέσα στο ορυμαγδό των αντιλαϊκών νόμων, αναδεικνύουν την ανάγκη το κοινό αίσθημα «δεν πάει άλλο» να μεταφραστεί στην ανάγκη για ένταξη των συναδέλφων νέων και παλιών στον αγώνα για τα δικαιώματα μας.

Αναδείχθηκε η ανάγκη να μονιμοποιηθεί η δουλειά μας και οι παρεμβάσεις μας σε χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, καθώς και να αποκτήσουν μόνιμα χαρακτηριστικά οι κατά τόπους συσκέψεις πιάνοντας και επιμέρους τοπικά προβλήματα. Η ανάγκη να είμαστε σε ετοιμότητα για ζητήματα που προκύπτουν σε κάθε χώρο δουλειάς μικρό και μεγάλο, αλλά και ζητήματα που αφορούν συνολικά την ζωή μας. Να συνεχίσουμε δηλαδή τη δράση μας στην κατεύθυνση της πάλης των εργαζομένων για μαζικοποίηση και ενίσχυση του σωματείου μας και στις επερχόμενες αρχαιρεσίες.

Από την συζήτηση αποφασίστηκε πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς όπως σε PWC, Deloitte, EY, ASD, ΑΡΤΙΟΝ GT, Metalign, σε λογιστικά γραφεία περιοχών αλλά και προσπάθεια να παρέμβουμε και σε νέους χώρους όπως μεγάλα λογιστικά γραφεία περιοχών. Επίσης σχεδιασμός για εξορμήσεις στους χώρους των φοιτητών-σπουδαστών των περιοχών και προσανατολισμός για κοινή δράση με τους αυτοαπασχόλουμενους λογιστές μπροστά στις παρεμβάσεις μας στα λογιστικά γραφεία των περιοχών.

Σημαντική παρακαταθήκη των συσκέψεων αποτελεί η συμφωνία των συναδέλφων με το ψήφισμα για την τηλεργασία και την άμεση κινητοποίηση όταν η κυβέρνηση της ΝΔ θα το φέρει προς ψήφιση.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ

Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: 22 Μάη συνέντευξη τύπου έξω από το Κέντρο Υγείας

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/1/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου...

Σωματείο Εργαζομένων DEMO: Για τη δολοφονία συναδέλφισσας

 Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων DEMO εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Υπόμνημα των εργαζομένων της πλωτής γέφυρας Λ

Σε σχετικό υπόμνημα που λάβαμε από τους υπογράφοντες υπάλληλους της Περιφερείας Ιονίων Νήσων και...