Δευτέρα, 26 Ιουλίου

«Ακαδημίας της εργασίας»

0
image_pdfimage_print

 

Η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. προχωρεί στη λειτουργία της «Ακαδημίας της εργασίας» σαν πανεπιστήμιο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπως το ονομάζει κάνοντας τα εγκαίνια στις 4 Οκτώβρη. Ευθυγραμμίζεται και υλοποιεί χωρίς παρεκκλίσεις τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Προωθούν τη στρατηγική της δια βίου εκπαίδευσης πρωτοστατώντας στην υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και στη νομιμοποίηση της ιδιωτικής παιδείας.

Μοίρασαν και τους ρόλους. Έτσι ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ έγινε πρύτανης!!

Αντιπρύτανης χρίστηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ!! Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ ανέλαβε το management!!!

Όπως τα κόμματά τους μοχθούν εδώ και χρόνια με συγκεκριμένες προτάσεις να μετατρέψουν τα Δημόσια πανεπιστήμια σε Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, έτσι και αυτοί ρίχτηκαν σε αυτή τη μάχη ενάντια στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. «κινήθηκε» πρώτη, πρόλαβε την Αρχιεπισκοπή, πρόλαβε το ΣΕΒ και τη Δήμαρχο της Αθήνας, που επίσης ετοιμάζονται. Για λογαριασμό των ιδιωτικών συμφερόντων η Γ.Σ.Ε.Ε. ανέλαβε το ρόλο του «αμορτισέρ» γι’ αυτό και η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Κουτσίκου-Γιαννάκου δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε ότι θα επιδοτήσει τη «θετική προσπάθεια». Δεκάδες χιλιάδες ευρώ θα λεηλατηθούν από συνδικαλιστές που θα υποδύονται τους μαθητές είτε τους εκπαιδευτές!!

Για τα παιδιά των εργαζομένων επεξεργάζονται τρόπους και μορφές για νέους φραγμούς πριν και μετά την είσοδό τους στα πανεπιστήμια και κυρίως μετά την αποφοίτησή τους με την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα..

Η παράλληλη λειτουργία ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης αποτελεί χαρακτηριστική έκφραση του ταξικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Δεν ωφελεί να μιλά κανείς για δημόσια και δωρεάν παιδεία αν δεν θέτει το αίτημα για πλήρη κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το ΠΑΜΕ με βάση τις πάγιες θέσεις του για την κατάργηση του εμπορίου και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης θα πρωτοστασήσει στο συντονισμό και την κοινή δράση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων ώστε να εμποδιστεί αυτή η στρατηγική του κεφαλαίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.