Συνάντηση δύο καλών φίλων και συνεταίρων απο τα παλιά

0
image_pdfimage_print

             Η συνάντηση του υπουργού εργασίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του ΣΕΒ αποκάλυψε γρήγορα και ξεκάθαρα τη συμφωνία τους στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Αποκάλυψε για μια ακόμη φορά ότι τα 10 σημεία –αιτήματα του ΣΕΒ, που πρόσφατα ανακοίνωσε, πρόκειται να γίνουν αποφάσεις της κυβέρνησης.

            Αποκάλυψε την ταύτιση κυβέρνησης –ΣΕΒ και πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (θυμίζουμε πρόσφατα τη συμφωνία ΣΕΒ –ΓΣΕΕ στα 11 σημεία). Αποδείχτηκε δηλαδή γρήγορα ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα αιτήματα του ΣΕΒ, ο οποίος απαίτησε στη συνάντηση από την κυβέρνηση γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις στο όνομα της κερδοφορίας.   

            Οι δηλώσεις του ΣΕΒ και του Υπουργού εργασίας σηματοδοτούν επίθεση στην εργατική τάξη και τη ζωή της, σε όλα της τα δικαιώματα.

           Απόδειξη η δήλωση του Προέδρου του ΣΕΒ για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ότι πρέπει να προχωρήσουν και να ισχύει όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ και Ε.Ε.

            Απόδειξη η δήλωση του Προέδρου του ΣΕΒ για πλήρη συμφωνία με την κυβέρνηση για αξιοποίηση των Stage στον ιδιωτικό τομέα, για να αυξάνει η παραγωγικότητα, η κερδοφορία.

            Απόδειξη η δήλωση ότι οι συνεταίροι ΣΕΒ και ΓΣΕΕ μπορούν ικανοποιητικά να συμφωνούν για τις άθλιες αυξήσεις του 1 ευρώ και απαίτησε υποταγή και χωρίς αναμονή να υπογραφεί γρήγορα η νέα ΕΓΣΣΕ, να είναι διετής και να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες. Δηλαδή η νέα ΕΓΣΣΕ να είναι στα μέτρα του ΣΕΒ και στη λογική της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας.

            Απόδειξη η δήλωση του Προέδρου του ΣΕΒ ότι το καθεστώς ενοικίασης εργαζομένων πρέπει να παραμείνει, αλλά να μην υπάρχουν παραβιάσεις του νόμου.

            Το ΠΑΜΕ χτυπάει και σήμερα καμπανάκι κινδύνου για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Οι αντίπαλοί της, κυβέρνηση – ΣΕΒ –ΓΣΕΕ ετοιμάζουν το πεδίο για να της αφαιρέσουν και άλλα δικαιώματα και να την οδηγήσουν στο συμβιβασμό, τη συναίνεση, να την κάνουν συνένοχο και τελικά να πληρώσει την κρίση, χαμηλώνοντας και άλλο τις απαιτήσεις της.

            Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα τώρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς και να τους ενημερώσουν άμεσα, οργανώνοντας την πάλη. Να ενεργοποιήσουν τις σωματειακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα. Τα Δ.Σ. των σωματείων, με σχέδιο, να συνεχίσουν την προσπάθεια οργάνωσης της εργατικής τάξης, μαζικοποίησης των σωματείων. Να προετοιμάσουν καλά τη μάχη των ΣΣΕ, που θα είναι μια δύσκολη μάχη, γιατί θα έχουμε απέναντί μας την εργοδοσία, την κυβέρνηση, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Να δώσουν σημαντική βοήθεια, να μπουν μπροστά στην οργάνωση, το συντονισμό, στην έκφραση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που απολύονται όπως stage, συμβασιούχοι και άλλες άθλιες μορφές απασχόλησης. Να ανοίξουν ακόμα πιο ολοκληρωμένα την ανάγκη η εργατική τάξη να τιμωρήσει όλους εκείνους που την κορόιδεψαν, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που έκαναν εμπόριο τις ελπίδες της.

            Την εργατική τάξη να πετάξει στον καιάδα τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, γιατί είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντά της.

            Το ΠΑΜΕ καλεί τις δυνάμεις του να συνεχίσουν με πιο οργανωμένο τρόπο τη συζήτηση με την εργατική τάξη για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζει και να παλέψει για τον δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες της. Να παλέψει για να γίνει ιδιοκτήτης του τεράστιου πλούτου που παράγει. 

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.