Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν έχει τελειωμό.

0
image_pdfimage_print

 

Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από τις δυνάμεις του Κεφαλαίου, που υλοποιεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – με τη βοήθεια της ΝΔ και του ΣΥΝ- δεν έχει τελειωμό.

Μετά το σφαγιασμό με τη ψήφιση του νομοσχεδίου των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την γενίκευση της μερικής απασχόλησης, τις αντιδραστικές αλλαγές στην υγεία και την παιδεία περνά στην κατά κλάδο υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

Τελευταίο θύμα τους θέλουν να είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων στο εμπόριο. Έτσι αποφάσισαν, ικανοποιώντας τις ορέξεις των μεγαλεμπόρων, την λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ !!! Στόχο τους έχουν, και με το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων, να καταργήσουν και την Αργία της Κυριακής.

Δεν αρκούσαν τα ήδη εξαντλητικά ωράρια, δεν ήταν αρκετά τα άθλια μεροκάματα και οι μισθοί των εργαζομένων. Η δίψα τους για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη είναι ακόρεστη.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Κανένας εργαζόμενος στο εμπόριο, δεν θα συναινέσει στη μεσαιωνική κατάσταση, που κυβέρνηση και εργοδότες με την συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία θέλουν να επιβάλλουν. Πρόσφατο παράδειγμα η κατάπτυστη συμφωνία της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ για παράταση του ωραρίου των Τραπεζών.

Το Π.Α.ΜΕ., ως εκφραστής των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων, καταδικάζει αυτά τα σχέδια και καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση, αντίσταση και αγώνα.

Οι εποχές του «σκάσε δούλε και δούλευε» ανήκει σε άλλες μακρινές εποχές. Δεν θα καταφέρουν όσο και αν το θέλουν η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η εργοδοσία να μας ξαναγυρίσουν εκεί.

Η απάντηση των εργαζομένων στο εμπόριο είναι ο ταξικά συντονισμένος αγώνας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Τα «όπλα» που έχει η εργατική τάξη της χώρας μας, ήρθε η ώρα να τα στρέψει στην καρδιά αυτής της πολιτικής. Τη πρώτη γεύση η Κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της θα την πάρουν στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές σε λίγες μέρες.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.