Δευτέρα, 26 Ιουλίου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ-ΑΓΩΝΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

0
image_pdfimage_print

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ-ΑΓΩΝΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Πάρε θέση στην Αντιμονοπωλιακή, αγωνιστική συσπείρωση και αλληλεγγύη, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς προϋποθέσεις!

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις υπηρεσίες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.

Στις νοσηλεύτριες και στους νοσηλευτές, στους γιατρούς, στους νέους επιστήμονες, στους διοικητικούς υπαλλήλους, στους εργαζόμενους με ελαστική σχέση εργασίας, στα ιδιωτικά συνεργεία, στους μετανάστες. Στους ασθενείς των λαϊκών οικογενειών.

Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες

Καθημερινά βλέπουμε το μαρτύριο που ζεί η λαϊκή οικογένεια, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, οι μετανάστες που έρχονται στα νοσοκομεία ,στα Κέντρα Υγείας και στις υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων. Μακρόχρονα ραντεβού για εξετάσεις και θεραπείες, πολύωρες αναμονές στα επείγοντα, περιπλάνηση από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νομό σε νομό γιατί στο δημόσιο λείπουν μηχανήματα, προσωπικό και υποδομές, που πολλές φορές πληρώνεται με κίνδυνο της ίδιας της ζωής.

Χρυσοπληρώνουν εισφορές, φόρους, συμμετοχές, για να πλουτίζουν οι επιχειρηματίες που τροφοδοτούν τα νοσοκομεία, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα είναι οι παραγωγοί του πλούτου, καλούνται να ακριβοπληρώνουν υπηρεσίες υγείας, αντί να είναι δωρεάν. Γι’ αυτό δεν περισσεύουν χρήματα για δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ασφαλιστικά ταμεία, με προσωπικό, μηχανήματα, με σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες. Γι’ αυτό οι ασθενείς εκβιάζονται είτε να πληρώνουν ’’φακελάκια’’ για να βρεθεί κρεβάτι, είτε να εξαναγκάζονται να αυξάνουν την πελατεία των εμπόρων στην υγεία.

Η υγεία του λαού έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα. Αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη της σήψης, του παρασιτισμού και της παρακμής του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Συνάδελφοι & συναδέλφισσες

Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να αδιαφορήσει για αυτή την κατάσταση, που θα επιδεινωθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Έχουμε χρέος και ευθύνη, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του ανέργου, του ανασφάλιστου του μετανάστη, να νοσηλευτεί ανεξάρτητα αν έχει βιβλιάριο ή όχι. Να μην επιτρέψουμε να εμποδιστεί κανείς να κάνει εξετάσεις και θεραπείες, να

έχει φάρμακα, γιατί δεν έχει να πληρώσει. Να μη δεχτούμε να γίνουμε συνένοχοι της πολιτικής που επιβάλει «χαράτσια», και εμπορεύεται την υγεία.

Να μην αποδεχτούμε την αντίληψη ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη. Σήμερα αυτά που τους παρέχονται, είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που ήδη έχουν πληρώσει και ένα πολύ μικρότερο μέρος από τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι ίδιοι και τον κλέβουν οι πλουτοκράτες.

Να μη συμβιβαστούμε με όλους αυτούς τους υγειονομικούς που «ξαφρίζουν» τους ασθενείς, αλλά και με αυτούς που έχουν στρατολογηθεί από τις εταιρείες για να πουλάνε την πραμάτεια τους στα νοσοκομεία.

Να συστρατευτούμε σε κοινό μέτωπο όλοι οι υγειονομικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση και διεκδίκηση του λαϊκού δικαιώματος για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Καμία έκπτωση από τα δικαιώματα μας στο όνομα της κρίσης και του μνημονίου. Καμία υποχώρηση.

Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με αφορμή την κρίση, επιταχύνει την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, που εδώ και χρόνια είχαν αποφασίσει. Τα νοσοκομεία να πουλάνε υπηρεσίες στους « πελάτες» – ασθενείς, να λειτουργούν δηλαδή όπως οι επιχειρήσεις με έσοδα και κέρδη. Γενικεύει την πληρωμή των 3 ευρώ, την αυξημένη συμμετοχή στις ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις και μάλιστα με νέα αυξημένα τιμολόγια σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Αυξάνεται ο αριθμός των φαρμάκων και των εξετάσεων, που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ και ΕΕ δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε χαμηλούς μισθούς, σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, στη μερική απασχόληση, στις απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, στις απολύσεις χωρίς ουσιαστικά αποζημίωση, στην ανεργία. Να μη μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να μη μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς, τους παιδικούς σταθμούς κλπ. Να καταδικάζει σε δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με σύνταξη των 360€.

Ξεκληρίζουν τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες. Από αυτούς ζητάει η κυβέρνηση να εισπράξει τα 200 δις € στα νοσοκομεία με την ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία τους.

Πρόκειται για την ίδια πολιτική που καταδικάζει τους νοσηλευτές να δουλεύουν διπλοβάρδιες, τους ειδικευόμενους με απαράδεκτα ωράρια και εξαντλητικές εφημερίες. Πρόκειται για την ίδια πολιτική που παγώνει τις προσλήψεις, που καταργεί τη σταθερή δουλειά, που θέλει τους νέους να εργάζονται για λίγους μήνες με συμβάσεις ή επικουρικοί.

Συνάδελφοι & σες

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στηρίζει την κερδοφορία των μονοπωλίων και στο χώρο της υγείας. Ο κλάδος της υγείας, φέρνει πολλά κέρδη στο κεφάλαιο από την εκμετάλλευση και τη ληστεία του λαού.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση μειώνει δραστικά τις κρατικές δαπάνες και εμμέσως τις εργοδοτικές εισφορές στην Υγεία και στην πρόνοια.

Γι’ αυτό βρέθηκαν τα 6,2 δις € για να πληρωθούν οι προμηθευτές στα νοσοκομεία και δε βρίσκονται λεφτά για τους ασθενείς, για την πρόληψη, την προστασία και αποκατάσταση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων.

Με το σχέδιο Καλλικράτη είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει ακόμα πιο βαθειά η υποταγή των λαϊκών αναγκών στη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής. Δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι στη βαρβαρότητα , που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας.

Γυρίστε την πλάτη, απορρίψτε την πολιτική του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας. Είναι η μόνη τίμια στάση απέναντι στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, στα παιδιά των εργαζομένων.

Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό. Η Συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όπως υποστηρίζουν ορισμένες δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, η λειτουργία τους με ενιαίους κανόνες και ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς αμφισβήτηση και ρήξη με τα μονοπώλια και την ΕΕ είναι αυταπάτη, και συγκάλυψη της αιτίας της άθλιας κατάστασης, που κυριαρχεί σε όλο το σύστημα υγείας.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος με τις θέσεις της, τη στάση της, την τακτική που ακολουθεί όχι μόνο δε μπορεί να αντιταχθεί σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, αλλά γίνεται και συνυπεύθυνη για τη μειωμένη αντίσταση και πάλη των υγειονομικών

Στην ουσία είναι στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής με κύρια ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, των συμβιβασμένων ηγεσιών στην ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, την ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Έχουν ευθύνη κι όλες εκείνες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτές τις ηγεσίες. Καλλιεργούν αυταπάτες πως μπορούν να συνυπάρχουν τα κέρδη με τα δικαιώματα. Καλλιεργούν τη μοιρολατρία, την αυταπάτη, τη λογική ότι δε υπάρχει άλλη λύση και προοπτική.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Δεν είναι μονόδρομος η σημερινή πολιτική. Μπορούμε να διεκδικήσουμε, όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα μας στερούν. Μπορούμε να έχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σταθερή δουλειά, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καλές αμοιβές, πλήρη στελέχωση σε όλες τις υγειονομικές μονάδες με μόνιμο προσωπικό.

Για αυτό χρειάζεται να συσπειρωθούμε, να οργανωθούμε, να συμπορευτούμε, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης παντού και να αγωνιστούμε σε κοινό μέτωπο οι εργαζόμενοι, με τις ριζοσπαστικές δυνάμεις στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες ,στις γυναίκες και στη νεολαία από τα λαϊκά στρώματα, με στόχους και προοπτική που υπηρετεί τα κοινά συμφέροντα με όλους τους εργαζόμενους.

Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. Κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος, που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο ίδιος και η οικογένεια του.

Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες! Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και την πρόνοια!

Να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια της υγείας, του φαρμάκου, της Βιοϊατρικής τεχνολογίας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν λαϊκό σύστημα υγείας, υποταγμένο στις λαϊκές ανάγκες και όχι στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους, και με ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι επικουρικοί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να απορροφηθούν όλες οι αποκλειστικές νοσηλεύτριες από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Πρωτοβάθμιο επίπεδο Υγείας με πυρήνα το Κέντρο Υγείας, τα παραρτήματά του και τις κινητές μονάδες του, που θα αναπτύσσεται σε κάθε πόλη και δήμο, με κριτήρια πληθυσμιακά, επιδημιολογικά κά, σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.

1400€ κατώτερο βασικό μισθό, 1700 για τους γιατρούς!

Μείωση των ωρών εργασίας. 6ωρο-5νθήμερο-30ωρο με μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς και όλο το επιστημονικό προσωπικό που εφημερεύει. Αύξηση αδειών τοκετού, λοχείας, γονικής και μειωμένα ωράρια εργασίας για τις μωρομάνες με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όχι στον αποχαρακτηρισμό και στη διάλυση που θεσμού των ΒΑΕ. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων. Σύνταξη στα 50 οι γυναίκες και στα 55 οι άνδρες στα ΒΑΕ. Κατώτερη σύνταξη 1120€.

Τώρα οργανωμένη μαζική δράση και πρωτοβουλία! Να συγκροτήσουμε παντού επιτροπές αγώνα, που θα αναλάβουν την οργάνωση της πάλης, τη μαζική δράση και αντεπίθεση!

Share.

Comments are closed.