προκλητική ενέργεια του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργίας

0

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει σε ολόκληρη την εργατική τάξη τη μεθοδευμένη προκλητική ενέργεια του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργίας, που αξιοποιώντας το μηχανισμό του καπιταλιστικού κράτους, τη δικαιοσύνη ζητά την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στην Κλωστοϋφαντουργία και το Δέρμα.

Οι εργοδότες έχοντας την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και αξιοποιώντας τη φιλοεργοδοτική στάση της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. δεν επιδιώκουν μόνο να μη δώσουν αυξήσεις στους εργαζόμενους, παρά τα προκλητικά και αμύθητα υπερκέρδη τους. Επιδιώκουν να καταφέρουν καίριο κτύπημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που αποτελούσαν και αποτελούν μια ελάχιστη δικλείδα ασφαλείας. Δικλείδα πού αποχτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε περίοδο μεγάλης κινητικότητας των εργαζομένων από ειδικότητα σε ειδικότητα, από κλάδο σε κλάδο και από χώρα σε χώρα.

Ταυτόχρονα θέλουν να καταφέρουν πλήγμα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στην οργάνωση, την αλληλεγγύη και την ενότητα της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα στη συγκέντρωση που οργανώνει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού και Δέρματος την Τρίτη 28 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτίριο 5.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.