Για την έκθεση της Eurostat

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ απορρίπτει κατηγορηματικά την έκθεση της Eurostat και τα αποτελέσματά της. Τα δημόσια ελλείμματα δεν τα δημιουργούν οι μισθοί και οι συντάξεις, ούτε τα κονδύλια για τους ανέργους, την υγεία και την παιδεία. Είναι πρόκληση για την εργατική τάξη της χώρας μας αυτά τα συμπεράσματα.

Χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι δέχονται απανωτά χτυπήματα από την αντεργατική πολιτική στο εισόδημα στην κοινωνική ασφάλιση στην υγεία και την παιδεία. Οι συνέπειες είναι ολέθριες. Οι συντάκτες της έκθεσης δεν αναφέρουν λέξη για τα δισεκατομμύρια ευρώ που χαρίζονται για την στήριξη της κερδοφορίας, στα διάφορα τμήματα της πλουτοκρατίας.

Δεν βρίσκουν ούτε μια λέξη να αναφέρουν για τις φοροαπαλαγές των επιχειρήσεων και τα άλλα προνόμια που πλουσιοπάροχα απολαμβάνουν από τους πολιτικούς τους υπηρέτες.

Δεν πρόκειται επομένως ούτε για λαθεμένο χειρισμό της οικονομίας ούτε για κακή διαχείριση. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν και με την ψήφο τους όλους αυτούς που υλοποιούν την αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις, τις αποφάσεις και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και κυρίως τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της Ευρωυποταγής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που χρόνια τώρα «ταΐζουν» με μπόλικο και τσάμπα χρήμα την πλουτοκρατία καταδικάζοντας ταυτοχρόνως με την πολιτική τους τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Καλεί την εργατική τάξη να διεκδικήσει την ικανοποίηση των καθημερινών και σύγχρονων αναγκών της, να μαζικοποιήσει τα ταξικά συνδικάτα, να δυναμώσει το ΠΑΜΕ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.