ΟΧΙ στο νέο εργασιακό μεσαίωνα

0
image_pdfimage_print

 

Η απόφαση των υπουργών της Ε.Ε. για διαχωρισμό του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό» και η δυνατότητα των κεφαλαιοκρατών να επιβάλλουν «μέσω ατομικών διαπραγματεύσεων» ως ανώτερο όριο της μέσης εβδομαδιαίας εργασίας σε πρώτη φάση στις 60 ώρες και σε συνέχεια σε συνδυασμό με τον «ανενεργό» χρόνο στις 65 ώρες, υπαγορεύτηκε από τις ανάγκες του κεφαλαίου και φτάνει στα άκρα την εκμετάλλευση και το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης. Ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις ελαστικές μορφές εργασίας, τη μερική απασχόληση, τη δουλειά με την ώρα.

Πρόκειται για απόφαση που έχει καθολική σημασία και θα εφαρμοστεί παντού. Γι΄ αυτό οι δηλώσεις της Υπουργού Απασχόλησης και οι διαβεβαιώσεις της ότι αυτές οι αποφάσεις δεν θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες και υποκριτικές και στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα άμεσα και αποφασιστικά να δώσουν παντού τη μάχη της ενημέρωσης και της κινητοποίησης των εργαζομένων μέσα από μαζικές διαδικασίες στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς και αλλού. Καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να μην πειθαρχήσουν στις αντεργατικές πολιτικές.

Να οργανώσουν την πάλη της εργατικής τάξης, να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα. Να γίνει κατανοητό ότι η πάλη για τα δικαιώματά τους και την βελτίωση της θέσης τους περνάει μέσα από την καταδίκη και τον απεγκλωβισμό των κομμάτων που υπηρετούν και στηρίζουν τις αποφάσεις του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των συμβιβασμένων ηγεσιών που είναι ευθυγραμμισμένες στην ίδια λογική είναι αναγκαία και επιβάλλεται.

Να διεκδικήσουν:

  • Κατάργηση της μαύρης, ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας.

  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης (μερική απασχόληση, ωρομίσθιο κλπ.).

  • Κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, έργου και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • 7ωρο-5νθήμερο – 35ωρο.

Ιούνιος 2008

Share.

Comments are closed.