Συκοφαντούν το ΠΑΜΕ…

0
image_pdfimage_print

 

Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού αποθρασύνονται. Συκοφαντούν το ΠΑΜΕ ότι τάχα ακολουθεί…υπονομευτική…διασπαστική…στρατηγική! Είναι χιλιοειπωμένες φρασούλες σε μια προσπάθεια να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.

Δεν θα καταφέρουν όμως να κρύψουν τις ευθύνες τους. Για τα χαμηλά μεροκάματα, την μερική απασχόληση, την διολίσθηση των χρημάτων του ΟΑΕΔ στις τσέπες των βιομηχάνων, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν βάλει το χεράκι τους. Και την υπογραφή τους!

Δεν μας παραξενεύει λοιπόν ότι θεωρούν το ΠΑΜΕ αντίπαλό τους, αφού το ΠΑΜΕ πορεύεται στη γραμμή της ταξικής πάλης και της ρήξης με τη γραμμή του ΣΕΒ, με τη γραμμή της σοσιαλδημοκρατίας και του νεοφιλελευθερισμού.

Το χορό ενάντια στο ΠΑΜΕ σέρνουν οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΣΥΝ. Η ΔΑΚΕ, για τους δικούς της λόγους προσπαθεί να πάρει αποστάσεις. Και οι τρεις αυτές δυνάμεις είναι συνυπεύθυνες για τα προβλήματα των εργαζομένων. Έχουν στηρίξει τις επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τώρα στηρίζουν τη στρατηγική των επιλογών της Ν.Δ.

Όλοι αυτοί θα πάρουν την απάντηση στις 9 Δεκέμβρη από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές να δώσουν τη δική τους απάντηση ανεβάζοντας τους ρυθμούς δουλειάς, πολλαπλασιάζοντας την εκλαΐκευση των διεκδικήσεων που προβάλλει το ΠΑΜΕ και επιμένοντας σταθερά να ενώνουμε τους εργάτες σε βάση ταξική. Με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας και όχι τις απαιτήσεις της… «οικονομίας της αγοράς».

Οι ταχτικισμοί της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ στόχο έχουν να εγκλωβίζουν εργαζόμενους στα σχέδια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για να επανακάμψουν στον κρατικό κορβανά.

Το ΠΑΜΕ με την σταθερή του στάση και στο περιεχόμενο του αγώνα και στις μορφές πάλης, επιδιώκει την χειραφέτηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος από τα πλοκάμια του δικομματισμού και των ταξικών εταίρων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.