Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Σε απολύσεις προχωρά η Coca Cola

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πολυεθνική Coca Cola που προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων σε Πάτρα και Αθήνα, με γενικότερους σχεδιασμούς.

Το μονοπώλιο έχει ξεσαλώσει έχοντας τη στήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., της Ε.Ε. Επιδιώκει τα ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, αφαιρώντας το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα. Θέλει να αξιοποιήσει όλους τους νόμους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για να έχει φτηνούς και ευέλικτους εργάτες. Και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ αυτό επιβεβαιώνουν. Δουλειά με φτηνό μεροκάματο, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς ωράρια, χωρίς ασφάλιση. Όλα αυτά όταν η ίδια η Coca Cola ανακοίνωσε κέρδη ύψους 417 εκατομμύρια ευρώ για το εννιάμηνο του 2010.

Το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του θα συμβάλλουν με κάθε μέσο να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων. Να μην πέσουν θύματα των λεγόμενων «οικιοθελών αποχωρήσεων». Να εκφραστεί η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης. Ο κοινός εχθρός μας είναι τα μονοπώλια και απέναντι σ΄ αυτά πρέπει να υψώσουμε τείχος. Για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Για να ανοίξει ο δρόμος, η προοπτική όπου η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες θα αφαιρέσουν την εξουσία από τα μονοπώλια και θα γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν και είναι τεράστιος και σήμερα τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα, οι κεφαλαιοκράτες.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.