Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ στη μάχη για τη συθέμελη ανατροπή αυτής της πολιτικής!

0
image_pdfimage_print

 

Συνάδελφοι.

Κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ επιχειρούν να ξεπουλήσουν στα μονοπώλια ότι έχει απομείνει από στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και της παραγωγής.

Οι επιχειρήσεις των πρώην ΔΕΚΟ γιγαντώθηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, δημιούργησαν τις αναγκαίες υποδομές για την καπιταλιστική ανάπτυξη, αποτέλεσαν την προωθητική ισχύ για την απογείωση της παραγωγής του πλούτου. Ένας πλούτος που έγινε κτήμα μιας κοινωνικής μειοψηφίας που παρασιτοβιεί σε βάρος του ανθρώπινου μόχθου. Παρόλα αυτά, στο έδαφος της κρατικομονοπωλιακής ιδιοκτησίας στους τομείς ζωτικής σημασίας, οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες κατόρθωσαν να αποσπάσουν κατακτήσεις που βελτίωσαν σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο, όπως μειωμένα τιμολόγια, επαρκή δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, παρά τις όποιες ελλείψεις, σταθερές τιμές στα εισιτήρια για τις Μεταφορές για πολλά χρόνια, κ.ά.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μπόρεσαν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές να διασφαλίσουν σταθερό ωράριο, σχετικά ικανοποιητικούς μισθούς, κλπ.

Την τελευταία 20αετία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκποιούσαν τμηματικά τη λαϊκή περιουσία, σε Ενέργεια, Νερό, Τηλεπικοινωνίες, Λιμάνια, Μεταφορές, κλπ. Θωράκισαν το αναγκαίο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για να κερδοφορήσει το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος του λαού.

Μπροστά στις φλέγουσες αυτές αρνητικές εξελίξεις οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επιβάλλεται να απομονώσουν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που στρατεύτηκαν ολόψυχα στο άνοιγμα του δρόμου των ιδιωτικοποιήσεων, καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και την επανάπαυση όλα αυτά τα χρόνια κι έτσι οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΔΕΚΟ βρέθηκαν εντελώς απροετοίμαστοι και ανίσχυροι απέναντι στην επίθεση, την οποία δέχεται.

Ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών δυνάμεων στις πρώην ΔΕΚΟ εξακολουθούν να υποσκάπτουν κάθε ριζοσπαστικοποίηση για την αναχαίτιση αυτής της πολιτικής, με προοπτική τη ριζική της ανατροπή. Οι ηγεσίες αυτές ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να σηκώσουν το βάρος της αντίστασης στον οδοστρωτήρα της βαρβαρότητας της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής.

Το απέδειξαν! Εκεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και το γεγονός, ότι η απάντηση των εργαζομένων δεν ήταν αντάξια στη λυσσασμένη επίθεση που δέχτηκαν από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ.

Οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ έχουν καθήκον να πάρουν διαζύγιο με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του συμβιβασμού και της ταξικής συνεργασίας και να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ. Οι ταξικές δυνάμεις, χωρίς καθυστέρηση και περιστροφές, προειδοποίησαν έγκαιρα τους εργαζόμενους για το χειρότερα που έρχονται. Κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να οργανωθεί η πάλη στους χώρους δουλειάς και να σχηματιστούν πυρήνες αντίστασης, που θα φρενάρουν τον όλεθρο σε βάρος των εργαζομένων, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Δημιούργησαν εστίες συσπείρωσης για την αναστροφή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα για να εκφραστούν οι πρωτοπόρες εργατικές δυνάμεις κόντρα στη γραμμή της ταξικής υποταγής στα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όσο τα μονοπώλια θα κάνουν κουμάντο στην οικονομία ο ανηλεής βομβαρδισμός ενάντια στα δικαιώματά μας, το λυσσασμένο σφυροκόπημα των κατακτήσεών μας δεν έχει τελειωμό.

Πάρε τώρα την τύχη στα χέρια σου! Κόψε τον ομφάλιο λώρο με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που το μόνο που κάνει είναι να ανεμίζει το φλάμπουρο της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων, δηλαδή τη διεύρυνση της κερδοφορίας τους με το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης. Εργαζόμενοι στο Δημόσιο η επίθεση δεν έχει τέλος. Οι απολύσεις, η μείωση των μισθών, η αύξηση των ωρών δουλειάς, η γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η άρση της μονιμότητας, η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού είναι αυτά που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Συστρατευτείτε με το ΠΑΜΕ, τη μόνη συνδικαλιστική συσπείρωση που μπορεί να αντιπροσωπεύσει και να εκφράσει τα γνήσια και πραγματικά συμφέροντά σου! Να ορθώσει φραγμό στο τσουνάμι των αποκρατικοποιήσεων, να ισχυροποιήσει ένα εργατικό λαϊκό ρεύμα που θα παρεμποδίσει την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, το σάρωμα των συνταξιοδοτικών και μισθολογικών δικαιωμάτων.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ στη μάχη για τη συθέμελη ανατροπή αυτής της πολιτικής!

ΟΛΟΙ με το ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση στις 9 Ιούνη, στην ΟΜΟΝΟΙΑ 11 το πρωί.

Share.

Comments are closed.