ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ – ΑΠΑΤΗ , ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η σημερινή έναρξη του διαβόητου κοινωνικού διαλόγου της απάτης για το ασφαλιστικό που πραγματοποιήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ για ολοκληρωτική ισοπέδωση των όποιων κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στους εργαζόμενους.

Έγινε σαφές, μέσα και από την σκόπιμη γενικολογία του κυβερνητικού κειμένου για διάλογο που έδωσε ο Υπουργός, ότι στους άμεσους σχεδιασμούς για νομοθέτηση είναι :

  • Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότηση στο 65έτος για όλους, άνδρες και γυναίκες και η μείωση των συντάξεων. Αυτό συνάγεται από την πρόταση του κειμένου για «ενιαίο όριο συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες με ποσοστιαία αύξηση για αυτούς που ο ασφαλιστικό βίος τους, θα υπερβεί την 35ετία».

  • Η παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στους επιχειρηματίες και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

  • Η επανεξέταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στην κατεύθυνση του συνολικού αποχαρακτηρισμού τους, με άμεση εφαρμογή στους νεοεισερχόμενους.

  • Η ενοποίηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στην κατεύθυνση του συνολικού αποχαρακτηρισμού τους, με άμεση εφαρμογή στους νεοεισερχόμενους.

  • Η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων ασφάλισης στην βάση της συρρίκνωσης των παροχών για τους ασφαλισμένους.

  • Η κατάργηση του ταμείου πρόνοιας των δημόσιων υπαλλήλων με απώλεια του εφ’ άπαξ μέσα από μια αμφιλεγόμενη μετεξέλιξη αυτού του ταμείου.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ο στημένος κυβερνητικός διάλογος για το ασφαλιστικό είναι άκρως επικίνδυνος για τους εργαζόμενους. Οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ συμμετέχοντας σ’ αυτόν τον διάλογο τον νομιμοποιούν και γίνονται συνένοχες σ’ αυτό το κοινωνικοασφαλιστικό «έγκλημα» της κυβέρνησης.

Το Π.Α.ΜΕ, το ταξικά συνδικαλιστικό κίνημα καλεί τους εργαζόμενους και όλες τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Συντονιστικές Επιτροπές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Πέρσι, τον Απρίλη και το Μάη, κόντρα στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους της υποταγής, με μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες αποτρέψαμε τα αντιασφαλιστικά σχέδια Κυβέρνησης – οικονομικής ολιγαρχίας.

Τώρα πιο μαχητικά, πιο δυναμικά και αποφασιστικά μπορούμε να αποτρέψουμε τα ίδια μέτρα που έρχονται με άλλον μανδύα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την κατάκτηση του ασφαλιστικού συστήματος των σύγχρονων αναγκών.

Στην κατεύθυνση αυτή το Π.Α.ΜΕ προτείνει στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ και σε όλες τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις να κηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις και να πάρουν μέτρα για την καλύτερη οργάνωσή τους.

Το Π.Α.ΜΕ. καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν πρωτοβουλίες από τα κάτω και να αξιοποιήσουν την τεράστια αγωνιστική εμπειρία τους μέσα σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Για την καλύτερη οργάνωση της αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων το ΠΑΜΕ συγκαλεί αύριο Τετάρτη, 6 Φλεβάρη και ώρα 19:30 Σύσκεψη στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 11, Πλατεία Κάνιγγος) και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους τους συνδικαλιστές.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Κινητοποίηση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπ.Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μαζί με σωματεία της Αττικής στο Υπ. Εργασίας για...

Σάββατο 6 Ιούλη Εθελοντική Αιμοδοσία ΠΑΜΕ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΑΜΕ  Το Σάββατο 6 Ιούλη, Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, (Αγ Φιλοθέης 5β πλατεία...