Δικαστική δίωξη από τον Μάνεση εναντίον του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας

0

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Μάνεσης ιδιοκτήτης της Χαλυβουργίας για ακόμη μια φορά προσπαθεί αξιοποιώντας μερικούς απεργοσπάστες και διευθυντικά στελέχη που δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού να χτυπήσει, να διασπάσει, να τρομοκρατήσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που για 186 ημέρες μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων δίνουν απάντηση στα αντεργατικά σχέδια του και στη κυβέρνηση.

Έσυρε στα δικαστήρια την Διοίκηση του Σωματείου 2 ημέρες μετά την μεγαλειώδη, μαζική απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς , έξω από τις πύλες της Ελληνικής Χαλυβουργίας που τα ΜΜΕ την έθαψαν στην κυριολεξία και πρόβαλαν του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που για μια ακόμη φορά η εργατική τάξη του γύρισε την πλάτη.

Με εντολή της Νέας Δημοκρατίας (του συνδικαλιστικού της τομέα) καλέστηκαν τα ΜΜΕ στα δικαστήρια για να στήσουν προβοκάτσια ενάντια στο Σωματείο και τους εργαζόμενους. Με την παρουσία του ιδιωτικού καναλιού MEGA έστησαν ένα ακόμα θέατρο, όπως και προχθές στη συγκέντρωση της ΝΔ στο Λαύριο με τον περιφερόμενο θίασο των απεργοσπαστών. Μόλις τελείωσε το δικαστήριο, στο οποίο χρησιμοποίησαν την συκοφαντία και τα ψέματα, οι 7, 8 απεργοσπάστες έβγαλαν απ´ τις τσέπες του μπλουζάκια με το σήμα των δήθεν αγανακτισμένων με την απεργία.

Η μαζική συμμετοχή των χαλυβουργών όμως εμπόδισε την προβοκατόρικη στάση τους όσο και αν προκαλούσαν, με λάσπη και συκοφαντίες απέναντι στο Σωματείο, το ΠΑΜΕ κλπ.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τα συνδικάτα να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους, την οικονομική ενίσχυση των χαλυβουργών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.