Τρίτη, 9 Μαρτίου

Η στάση του ΣΕΒ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση

 

Η στάση του ΣΕΒ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση αποτελεί πρόκληση για την Εργατική Τάξη της χώρας μας. Οι κατευθύνσεις του ΟΑΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποθρασύνει τον ΣΕΒ και τους συμμάχους τους. Ένα θράσος που ενισχύουν με την στάση και τις επιλογές τους Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ταυτόχρονα όμως εγκληματική είναι και η συμπεριφορά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που συμφώνησε σε ψίχουλα και μάλιστα για 2 χρόνια κάνοντας πίσω ακόμα και από αυτά που η ίδια διεκδικούσε.

Την στιγμή που η ακρίβεια με τις συνεχείς ανατιμήσεις σαρώνουν το εργατικό εισόδημα και έχουν γίνει εφιάλτης για την Εργατική Οικογένεια. Να τι συμφώνησαν ΣΕΒ και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ από 1/1/04 4% και 2% από 1/9/2004 συν 8 Ευρώ εφάπαξ στα κατώτερα , από 1/1/05 2,2,% και 3,3% από 1/9/05 !!!

Όπως επίσης ο ΣΕΒ θα διεκδικήσει την απελευθέρωση των υπερωριών μέχρι 45 ώρες τον μήνα με νομοθετική ρύθμιση με την ….. βοήθεια της ΓΣΕΕ !!

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας να καταδικάσει αυτή την απαράδεκτη ΕΓΣΣΕ καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα παρόλα τα εμπόδια που βάζει αυτή η Σύμβαση να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παλέψουν για πραγματικές αυξήσεις που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες τις εργατικής οικογένειας. Να διεκδικήσουν το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ που προβάλλει κατώτερο μισθό 1.100 Ευρώ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.