Για ΒΑΕ

0
image_pdfimage_print

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζοντας το αντιασφαλιστικό της έργο, όπως και πριν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, και δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Για να αδυνατίσει το μέτωπο των εργαζομένων για την υπεράσπιση των ΒΑΕ, υπόσχεται ότι ο νέος πίνακας όσων θα υπάγονται στα ΒΑΕ θα αφορά όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά και μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργείου Απασχόλησης που ετοιμάζεται.

Είναι μια καθαρά τρομοκρατική – διασπαστική για τους εργαζόμενους ενέργεια, που η μόνη ωφελημένη θα είναι η εργοδοσία, αφού όταν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει εργαζόμενους χωρίς Βαρέα και Ανθυγιεινά, γιατί να έχει «παλαιότερους»με Β.Α.; Ή οι παλαιότεροι θα συμβιβαστούν με τη νέα χωρίς Β.Α. κατάσταση ή θα απολυθούν.

Τέτοιες κουτοπονηριές των υπουργών της Ν.Δ. οι εργαζόμενοι πρέπει να τις απορρίψουν, όπως πρέπει να απορρίψουν το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να οργανώσει την αντίστασή της, να σχεδιάσει και να προγραμματίσει την αντεπίθεσή της για την υπεράσπιση των κατακτήσεών της.

Το καθεστώς των ΒΑΕ είναι μια σημαντική κατάκτηση, δεν είναι χάρη καμιάς κυβέρνησης και κανενός εργοδότη. Με σκληρούς αγώνες και αίμα η εργατική τάξη είχε καταφέρει να την κερδίσει, δεν θα αφήσει καμία κυβέρνηση γαλάζια ή πράσινη, για λογαριασμό του κεφαλαίου να τους την πάρει πίσω.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.