Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Aνακοίνωση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης για τους εργαζόμενους στα Super Market ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

0
image_pdfimage_print

 

28/2/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους της πόλης, στους εργαζόμενους της χώρας την τρομοκρατική και βρώμικη επιχείρηση που έστησε η ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε. για να χτυπήσει την οργάνωση των εργαζόμενων στα S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ για να μην αντιδράσουν στους εκβιασμούς ώστε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις στα όρια της εξαθλίωσης.

Την Κυριακή 26/2/2012 μετά από κάλεσμα της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ ορίστηκε συνέλευση των εργαζόμενων στα S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ της Κ. Μακεδονίας στο ΕΚΘ. Τρία άτομα (δύο εργαζόμενοι του ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ) με εντολή του εργοδότη στήθηκαν έξω από το ΕΚΘ για να καταγράψουν σε κάμερα τους συναδέλφους που θα συμμετείχαν. Συνδικαλιστές του σωματείου τους αποκάλυψαν κάλεσαν την αστυνομία και τους συνέλαβε, υπέβαλαν μηνύσεις.

Η πρακτική αυτή της εργοδοσίας αποδεικνύει την «δημοκρατία» τους στους χώρους δουλειάς. Η εργοδοσία χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους για να τσακίσει την όποια προσπάθεια των εργαζόμενων στο σωματείο, για να συνθλίψει την οργανωμένη αντίδραση τους στα βάρβαρα μέτρα που μειώνουν μισθούς και καταργούν δικαιώματα. Αφού απέτυχε ο μηχανισμός παρακολούθησης εξελίχθηκε η άθλια επιχείρηση με τηλέφωνα για βόμβα στο ΕΚΘ με στόχο να διαλυθεί η συνέλευση.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης έπεσε στο κενό. Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση, ορίστηκε επιτροπή αγώνα των εργαζόμενων, σχεδιάστηκε η παραπέρα συνδικαλιστική δράση.

Η εργοδοσία έσπασε αυτήν την φορά τα μούτρα της γιατί οι εργαζόμενοι δεν υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις παρ’ όλους τους εκβιασμούς, γνωρίζοντας καλά ότι η υπογραφή σημαίνει:

  1. Μείωση του μισθού σε επίπεδα που να μην φτάνει να ζήσουμε.

  2. Μείωση της αποζημίωσης με συνέπεια να είναι εύκολη η απόλυση.

  3. Πρόσληψη νέων εργαζόμενων σύμφωνα με τους νέους εφαρμοστικούς νόμους, με μισθούς εξαθλίωσης (-22% και -32%)

Καλούμε τους συναδέλφους μαζί με το σωματείο και το ΠΑΜΕ να οργανώσουν τον αγώνα τους τόσο απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία όσο και στην πολιτική της συγκυβέρνησης που τσακίζει το σύνολο των δικαιωμάτων.

Share.

Comments are closed.