Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Συλλογική σύμβαση της ντροπής και του αίσχους με αύξησηπερίπου ένα ευρώ την ημέρα.

0
image_pdfimage_print

 

Η ευλύγιστη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα έπρεπε να ντρέπεται και όχι να υπερηφανεύεται ότι υπέγραψε δήθεν «ικανοποιητικές αυξήσεις». Τα έδωσε όλα στους βιομήχανους και τα κέρδη τους, πιστή στις πολιτικές των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντας για ακόμη μια φορά την εργατική τάξη στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η προδοτική αυτή στάση της ΓΣΕΕ, των συνεταίρων του Σ.Ε.Β. πρέπει να καταδικαστεί από τα συνδικάτα και ολόκληρη την εργατική τάξη. Να δώσουν απάντηση στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να ζήσει με το άθλιο μεροκάματο των 31€ μεικτά που υπέγραψαν, που αυτό καθορίζει και τις συντάξεις.

Η θέση που διατυπώνει η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) ότι αυτή η σύμβαση αποτελεί λάθος της ΓΣΕΕ έχει σα στόχο να αποκρύψει τον πραγματικό αντεργατικό χαρακτήρα της βασικής κατεύθυνσης που ακολουθεί η ΓΣΕΕ και αποτελεί συνειδητή επιλογή. Να δικαιολογήσει τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στην ΠΑΣΚΕ, την ΔΑΚΕ και την ΑΠ όλο αυτό το χρονικό διάστημα αποτελώντας έτσι το άλλοθι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Το Π.Α.ΜΕ. τονίζει ότι οι βιομήχανοι πρέπει να αισθανθούν την οργή της εργατικής τάξης. Καλεί τους εργαζόμενους τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα να δώσουν τη μόνη απάντηση στο Σ.Ε.Β. και τους εργατοπατέρες που αξίζουν και αυτή πρέπει να είναι απεργιακή.

Μετά και την σημερινή υπογραφή αυτής της άθλιας σύμβασης η φετινή Πρωτομαγιά αναδείχνει σαν προτεραιότητες:

Α) Την αποκάλυψη του ρόλου των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντα της τάξης μας και η αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, υπέρ των ταξικών δυνάμεων, υπέρ του Π.Α.ΜΕ..

Β) Την οργάνωση και ένταση της πάλης με αξιοποίηση όλων των μορφών για πραγματικές αυξήσεις μέσα απ’ τις κλαδικές συμβάσεις. Αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.