Συνάντηση Υπουργείου Εργασίας και ΓΣΕΕ

0
image_pdfimage_print

 Το ΠΑΜΕ στη σημερινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου εργασίας και της ΓΣΕΕ έθιξε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη της χώρας μας, ως αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Προβλήματα που έχουν σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις συνέπειές τους στα Ναυπηγεία, το Λιμάνι του Πειραιά, τα προβλήματα των εργαζομένων της ζώνης του Περάματος και την ανάγκη για μέτρα προστασίας των ανέργων, των εργαζομένων στον όμιλο Λαναρά, όπου ο εργοδότης Λαναράς, με τη βοήθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ, τσέπωσε άλλα 35 εκατομμύρια ευρώ και τώρα κλείνει τα εργοστάσια και πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους. Τα προβλήματα των Ναυτεργατών, ιδιαίτερα στον όμιλο του Αγούδημου, που αφού τσέπωσε εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις παράτησε στο έλεος και τους ναυτεργάτες και τους νησιώτες. Επίσης έθιξε το τεράστιο θέμα των απολύσεων και των απλήρωτων εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ τόνισε την ανάγκη για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των πράσινων και γαλάζιων κυβερνήσεων, την κατάργηση των νόμων που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις (Stage, Δελτία Παροχής Υπηρεσιών κλπ.).

Το ΠΑΜΕ επίσης θεωρεί επικίνδυνες τις δηλώσεις του Προέδρου της ΓΣΕΕ και τους ελιγμούς του όπου για τον αγώνα των εργαζομένων στο λιμάνι είπε ότι είναι θέμα που το χειρίζεται η ομοσπονδία του κλάδου!!! αλλά και για την εκ περιτροπής εργασία που ρωτήθηκε και απάντησε «άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε» αφού τη στηρίζει «με χέρια και με πόδια».

Η μετονομασία ξανά του υπουργείου σε εργασίας από απασχόλησης δε λέει τίποτα, όσο συμβολικό και αν είναι όπως λένε. Τα αντεργατικά μέτρα περνάνε με όποιο όνομα κι αν έχει.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όπως και στο παρελθόν, έτσι και το επόμενο διάστημα θα συνεχίζει να στηρίζει την αντεργατική πολιτική και καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει στους εργαζόμενους γι΄ αυτό.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουν την πάλη τους. Ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος να ετοιμαστούν για συγκρούσεις με την αντεργατική πολιτική και τους «νέους» εκπροσώπους της.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία 

Share.

Comments are closed.