Νέο χτύπημα – πρόκληση στα εργατικά λαϊκά εισοδήματα

0

 

Οι καθημερινές ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και οι αυξήσεις που η διοίκηση της ΔΕΗ επιχειρεί να επιβάλλει στους λογαριασμούς της, είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς και της απελευθέρωσης της ενέργειας με την «ιδιωτικοποίηση» της ΔΕΗ και με στόχο την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή την πολιτική ακολουθούν χρόνια τώρα οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις. Οι εργαζόμενοι να κρίνουν τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, από τη στάση τους απέναντι στη συνθήκη του Μάαστριχτ, την ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου. Αυτές οι ανατιμήσεις πλήττουν και φέρνουν σε απόγνωση την εργατική λαϊκή οικογένεια και χειροτερεύουν ακόμα παρά πέρα τη θέση της.

Αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι οι διακηρύξεις για απελευθέρωση και ανταγωνιστικότητα θα ωφελήσουν τάχα τους εργαζόμενους, δεν είναι παρά προπαγάνδα του κεφαλαίου, των πολιτικών και συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους με στόχο την ενσωμάτωση των εργαζομένων στη λογική τους.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτή την πολιτική και καλεί τους εργαζόμενους να την καταδικάσουν. Του καλεί να πάρουν μαζικά, αποφασιστικά μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 6.30 μ.μ. Στην πανεργατική απεργία στις 10 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.