Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς

0

            Τα ΜΜΕ αυτές τις ημέρες με πρωτεργάτη τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, του εφοπλιστή Αλαφούζου, επιτίθενται στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών και στο ΠΑΜΕ.

            Με εντολή του Μάνεση (ιδιοκτήτη της Ελληνικής Χαλυβουργίας) και σε συνεργασία με τον εφοπλιστή Αλαφούζο καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ ότι δήθεν τρομοκρατεί όσους θέλουν να πάνε για δουλειά. Καταγγέλλουν τους απεργούς χαλυβουργούς που παλεύουν για την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων συναδέλφων τους, που παλεύουν για να έχουν δουλειά με δικαιώματα.

            Αυτές τις μέρες ο Μάνεσης μαζί με τα καλοπληρωμένα τσιράκια του (Γενικούς Διευθυντές, άλλα Διευθυντικά Στελέχη και ελάχιστους απεργοσπάστες), επιχειρούν να σπάσουν την απεργία και κάθε πρωί επιτίθενται στους απεργούς Χαλυβουργούς, δημιουργώντας εικόνα για τα κανάλια..

Είναι γνωστό σ’ ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας μας, στα λαϊκά στρώματα, στους εργαζόμενους της Ευρώπης ότι η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι αυτή που σπέρνει την τρομοκρατία, έχοντας προχωρήσει σε 119 απολύσεις στέλνοντας τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Είναι γνωστό, ότι η εργοδοσία είναι αυτή που επιχείρησε να κάνει περικοπές μισθών και μεροκάματων. Είναι γνωστό, ότι η εργοδοσία είναι αυτή που τρομοκρατεί και απειλεί, με αποτέλεσμα από την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργατών στα εργοστάσια να γίνονται εργατικά ατυχήματα και να κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Η εργοδοσία είναι αυτή που επιδιώκει τη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων, την υποταγή τους στα σχέδια της για «να φουσκώσουν τα σεντούκια της» μ’ ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Το ΠΑΜΕ τονίζει προς όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να συκοφαντούν, να λασπολογούν και να απειλούν το ΠΑΜΕ, ότι θα πάρουν απάντηση. Ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των Χαλυβουργών και καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να την δυναμώσουν.

Θα συνεχίσει να στηρίζει τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Σωματείου τους και των Γ.Σ. των απεργών.

Καλεί την εργατική τάξη να μην πιστέψει, να κλείσει τ’ αυτιά της στα ψέματα και τις συκοφαντίες των ΜΜΕ των βιομηχάνων και των εφοπλιστών και να γυρίσει την πλάτη στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που βρωμίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών την μπόχα και τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος.

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.