Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μαζί με την Τρόικα κήρυξε τον πόλεμο στην εργατική τάξη

0
image_pdfimage_print

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ως ακραιφνής κοινωνικός εταίρος του κεφαλαίου, με την πρόσφατη συνάντησή της με την Τρόικα (τους επιτηρητές του Μνημονίου) και με το υπόμνημά της που υπέβαλε σ΄ αυτήν, προσφέρει «γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σ΄ όλους όσους συνευθύνονται για την κρίση και συνδιαμορφώνουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές.

            Ως συνεπής Πέμπτη φάλαγγα στο εργατικό κίνημα, αυτή η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με αυτή της τη στάση νομιμοποιεί όλους τους αντεργατικούς οργανισμούς του κεφαλαίου και με τα λεγόμενα της στο υπόμνημα προστρέχει να δώσει ξανά τα διαπιστευτήριά της στη διαβόητη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

            Στο όνομα αυτής της στρατηγικής δεν απορρίπτει την υπερίσχυση της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, της σύμβασης δηλαδή που αφήνει ασύδοτους τους εργοδότες έναντι της κλαδικής σύμβασης, αλλά την αμφισβητεί ως ατελέσφορη για την ανταγωνιστικότητα.

            Επικαλούμενη το «Ελληνικό Σύνταγμα», τη διεθνή έννομη τάξη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δηλαδή το νομοθετικό πλέγμα που διασφαλίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εκλιπαρεί για πιο ήπια εφαρμογή του Μνημονίου. Το Μνημόνιο γι΄ αυτή δηλαδή είναι ευαγγέλιο και απλά μόνο επιζητεί την εφαρμογή του, δηλαδή τη σφαγή των εργαζομένων πιο ήπια!!!

            Αφού αυτή η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνέπραξε στη στρατηγική του κεφαλαίου και συναίνεσε στις επιμέρους πολιτικές που υλοποιούν αυτήν τη στρατηγική, σήμερα και με τη στάση της και με το υπόμνημά της στην Τρόικα επισφραγίζει το ρόλο της. Ρόλο δούρειου ίππου και κερκόπορτας για τη διευκόλυνση του αντεργατικού ρεβανσισμού του κεφαλαίου.

            Η ακραία αυτή αντεργατική πράξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πλειοψηφία αυτή της ΓΣΕΕ μαζί με την Τρόικα κήρυξε τον πόλεμο στην εργατική τάξη. Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, θα πρωτοστατήσουν μαζί μ΄ όλους τους εργαζόμενους και θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση.

            Ο φετινός Γενικός Κρατικός Προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες στη Βουλή δεν αποτελεί απλά μηχανισμό συμπληρωματικής εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων προς όφελος των μονοπωλίων. Αποτελεί το κύριο εργαλείο που επιβάλλει μια πρωτοφανή ληστεία σε βάρος των εργαζομένων και όλων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο όνομα της κρίσης, των ελλειμμάτων, του μνημονίου που το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιούργησαν και αξιοποιούν σήμερα για να αυξήσουν και να εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

            Στα πλαίσια αυτά, αυτός ο κρατικός προϋπολογισμός περιέχει νέες άγριες περικοπές στους ισχνούς μισθούς και συντάξεις και άμεσα και έμμεσα με την ακρίβεια, με την κατακόρυφη αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διαβίωσης.

            Οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση δέχονται δραστική και επικίνδυνη για την υγεία του λαού μείωση. Αντίστοιχα και για την παιδεία οι μεγάλες κρατικές περικοπές δημιουργούν τεράστια προβλήματα για τη λειτουργία των σχολείων.

            Η κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών και ΔΕΚΟ και οι ιδιωτικοποιήσεις που ευνοούνται από αυτόν τον κρατικό προϋπολογισμό, θα υποβαθμίσουν παραπέρα και την ποιότητα των υπηρεσιών, αλλά και το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, θα σημάνουν απολύσεις.

            Με όλα αυτά και με τις προκλητικές φορολογικές ελαφρύνσεις – εισφοροελαφρύνσεις, με τις κρατικές επιδοτήσεις και κάθε είδους χρηματοδοτήσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους σωρεύονται πολλά δις ευρώ νέα κέρδη προς το κεφάλαιο.

            Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που καταδικάζονται και από αυτόν τον προϋπολογισμό, σήμερα, μετά και από την πρόσφατη καταδικαστική λαϊκή ψήφο τους στις αντιλαϊκές πολιτικές, είναι άμεση ανάγκη να μετατρέψουν αυτή την ψήφο τους και την οργή τους σε ανατρεπτικούς αγώνες μέσα από την κοινωνική τους συμμαχία. Το ΠΑΜΕ μαζί και με τις άλλες ταξικές συσπειρώσεις των αγροτών, των ΕΒΕ, των σπουδαστών και της νεολαίας, των γυναικών πρωτοστατεί και το επόμενο διάστημα θα πάρει ανάλογες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.