Δευτέρα, 6 Ιουλίου

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

image_pdfimage_print

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και των σωματείων των Δήμων: Πετρούπολης – Καματερού, Περιστερίου, Καισαριανής, Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής, Περάματος, Κορυδαλλού, Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας. 

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ

Καταδικάζουμε την αύξηση του ωραρίου εργασίας και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΗ

ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

 Εργαζόμενοι εργαζόμενες στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ

Μας καλούν να διαχειριστούμε την κρίση, να μπούμε πιο βαθιά στο λάκκο της ανέχειας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης για να βγει η πλουτοκρατία από την κρίση που δημιούργησε  και να σώσει  τα δικά της κέρδη.

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συναγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής των συμφερόντων των καπιταλιστών, ενώ το ΛΑΟΣ υπόσχεται να δώσει χέρι βοήθειας και στα δυο κόμματα. Τα δήθεν σκληρά λόγια που εκτοξεύουν μεταξύ τους τα παραπάνω κόμματα, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, δεν μπορούν να κρύψουν στην πραγματικότητα ότι είναι υπηρέτες των ίδιων αφεντάδων. Έχουν συνυπογράψει τη χρεοκοπία του λαού, στηρίζουν και προωθούν τα μέτρα της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

 Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μόνη λύση για το ξεπέρασμα της κρίσης είναι η μείωση των μισθών, η αύξηση του ωραρίου εργασίας, οι απολύσεις εργαζόμενων στον Δημόσιο και στους ΟΤΑ, οι υποχρεωτικές μετατάξεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, κλπ.

Ότι πρέπει να μοιράσουμε τη στερνή μπουκιά μας για να ανθήσει το μεγάλο κεφάλαιο και να διαχειρίζεται την πείνα μας. Ότι πρέπει να δουλεύουμε περισσότερες ώρες, με μεγαλύτερη ένταση, λιγότερο μισθό, περισσότερα χρόνια, να αλλάζουμε συχνά, υπηρεσία, άσχετα αν η τεχνολογία, η επιστήμη, ο συσσωρευμένος πλούτος, είναι ικανά να κάνουν τη ζωή και τη δουλειά όλων μας ευκολότερη και πιο άνετη.

Να δώσουμε μαζική, μαχητική, αποφασιστική απάντηση. Για να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ωραρίου για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.

Να μην ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα. Να μην εφαρμοστούν υποχρεωτικές μετατάξεις.

Δεν ταιριάζει σε κανέναν μας η ανοχή ούτε η παραπλάνηση. Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο τα δεκανίκια της κυβέρνησης που είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που στήριξαν και ανέχτηκαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, το θέατρο των «καλών» και «κακών» ΠΑΣΟΚων είναι ένα ακόμη φτιασίδωμα. Είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και πρέπει να τους απομονώσουν.

Δεν πρέπει να υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τα διλήμματα των προϊσταμένων, των πράσινων, μπλε, ροζ δημάρχων που με την απειλή του χρεοκοπημένου δήμου, ξεκινούν το πογκρόμ των απολύσεων και μετατάξεων.

Την Τρίτη 24 Μάη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμόνος δίνουμε απάντηση μαζική, μαχητική, αποφασιστική.

Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα και της οργανωμένης απειθαρχίας .

Ø      Για να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ωραρίου

Ø     Για να μην ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα.

Ø     Για να μην εφαρμοστούν υποχρεωτικές μετατάξεις.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΗ

ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Comments are closed.