Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

ΕΧΘΡΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Β. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

0
image_pdfimage_print

 

Στην σημερινή 1η Συνάντηση για την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. η στάση των εργοδοτικών οργανώσεων ήταν εχθρική απέναντι στους εργαζόμενους.

Είναι πρόκληση για την εργατική τάξη της χώρας η θέση τους ότι οι εργαζόμενοι «την τελευταία 10ετία πήραν μεγάλες αυξήσεις και έχουν κάνει και αποταμιεύσεις».

Είναι πρόκληση η αξίωσή τους για πολυετείς συμβάσεις.

Είναι πρόκληση η αξίωσή τους για αυξήσεις που δεν θίγουν τα κέρδη τους (όπως είπαν στα όρια του πληθωρισμού) και δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Είναι πρόκληση η αξίωσή τους για ακόμα μεγαλύτερη εφαρμογή της μερικής απασχόλησης.

Είναι πρόκληση η αξίωσή τους για αποδοχή των απολύσεων, αρκεί να είναι αιτιολογημένες.

Στοχεύουν σε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τις επιχειρήσεις και ακόμα λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Απέναντι σ΄ αυτές τις προκλήσεις των βιομηχάνων ούτε απάντησε, ούτε μπορεί να απαντήσει η γραμμή και το πλαίσιο της ΓΣΕΕ, γιατί δεν έχει καμία σχέση με τις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων και ενσωματώνει ένα μέρος των αξιώσεων του ΣΕΒ.

ΣΕΒ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμφωνούν ότι πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα και να συνεχιστεί ο κοινωνικός διάλογος δια βίου. Άλλωστε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εισέπραξε τα συγχαρητήρια του ΣΕΒ για το σύγχρονο πνεύμα της και την ευλυγισία που δείχνει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας με όπλο τους το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ να δώσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την μάχη για την επιτυχία της Απεργιακής Κινητοποίησης στις 13 Φλεβάρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, που στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στην προκλητική και αδιάλλακτη στάση του ΣΕΒ και στις αντιδραστικές και αντιασφαλιστικές αλλαγές της Κυβέρνησης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

  • Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής – επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.

  • Πλήρη – Σταθερή Εργασία. 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο

  • Αύξηση της χρηματοδότησης των ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Επιστροφή των κλεμμένων, καταβολή του συνόλου των ποσών που οφείλουν.

  • Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερος μισθός 1.400€. Κατώτερη σύνταξη 1.120€ για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Διπλασιασμός της σύνταξης του ΟΓΑ.

  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Πέντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Διεύρυνση των ΒΑΕ. Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Προστασία της μητρότητας.

  • Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας.

  • Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ή 9.000 ημέρες εργασίας.

  • Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.