Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Προγράμματα «εθελούσιων εξόδων»

0
image_pdfimage_print

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδεικνύεται για άλλη μια φορά άξιος συνεχιστής των αντεργατικών έργων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, επιχειρεί να ολοκληρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις στις πρώην ΔΕΚΟ βάζοντας ταυτόχρονα ταφόπλακα στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων ανατρέποντάς τα και αφαιρώντας τα. Οι στρατηγικές επιλογές της Λισσαβόνας για μεγαλύτερη κερδοφορία, για αλλαγές των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων, ιδιαίτερα νέων και γυναικών, αλλά και όλων των εργαζομένων, είναι μόνιμος και καθημερινός στόχος των δυνάμεων της Ευρωυποταγής.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται πώς θα υλοποιήσουν καλύτερα, γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα την αντεργατική πολιτική.

Οι συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και σε άλλες οργανώσεις, σταθερά και αταλάντευτα βοηθάνε στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Η συμφωνία τους στον ΟΤΕ και στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ πρόσφατα, αποδεικνύει όχι μόνο ότι συμφωνούν αλλά και ότι διευκολύνουν την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, να προωθήσει ταχύτατα τις αντιδραστικές, αντεργατικές αλλαγές.

Το ΠΑΜΕ καλεί για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ να συνειδητοποιήσουν ποιοι και πώς τους οδηγούν στον γκρεμό. Να αντιδράσουν, να αντισταθούν, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Με την κοινή τους δράση, το συντονισμό τους με την υπόλοιπη εργατική τάξη, να χαλάσουν τα σχέδια κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΝεταίρων τους.

Να μην «τσιμπήσουν» στα διάφορα προγράμματα «εθελούσιων εξόδων» που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό τους για να περάσουν ευκολότερα τα σχέδια της πλουτοκρατίας.

Να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και όχι μόνο τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Να παλέψουμε όλοι μαζί ώστε οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας να ανήκουν στο κράτος και να γίνουν λαϊκή περιουσία, γιατί μόνο έτσι μπορούν να υπηρετήσουν τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων.

Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για άλλη εξουσία, που θα υπηρετεί τη λαϊκή οικονομία σε όφελος του λαού.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα πιο αποφασιστικά να παλέψουν για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους παίρνοντας μαζικά μέρος στην πανελλαδική απεργία στις 14/12/2005 με το πλαίσιο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσει το μέτωπο σ΄ όλες τις πόλεις της χώρας και στην κεντρική της Αθήνας στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.