Η Υποκρισία των εκμεταλλευτών !

0
image_pdfimage_print

 

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε ζωές ανθρώπων και οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι στην περιοχή της Ασίας χτύπησαν πρώτα και κύρια τα πιο φτωχά και τα λαϊκά στρώματα αυτών των περιοχών. Φτωχοί αγρότες και εργάτες, παιδιά και ηλικιωμένοι χάθηκαν άδικα. Βιοπαλαιστές είδαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους να εξαφανίζονται. Η λύπη και η πίκρα μαζί με την αγανάκτηση και την οργή κυριαρχούν στα μυαλά μας αυτές τις μέρες.

Βλέποντας τις εικόνες των τηλεοράσεων και αντλώντας πρόσθετες πληροφορίες από τα ταξικά συνδικάτα στην Ινδία, στο Μπαγκλαντές κι αλλού το ΠΑΜΕ σημειώνει τις εγκληματικές ευθύνες όλων εκείνων των εκμεταλλευτών και των μεγαλοσυμφερόντων που ληστρικά και βίαια για πολλά χρόνια επεμβαίνουν στο φυσικό περιβάλλον σ’ ολόκληρο τον τρίτο κόσμο πάντα με μοναδικό γνώμονα το υπερκέρδος και τον πλουτισμό.

Όλοι αυτοί οι υποκριτές, που τώρα χύνουν δάκρυα κροκοδείλια και κόπτονται για φιλανθρωπίες, είναι εκείνοι που μετέτρεπαν τις ακτές και τα παράλια ποταμών και θαλασσών σε χρυσωρυχεία. Εκείνοι που κρατούν τα μεροκάματα των εργατών της Ασίας στο μισό ευρώ. Εκείνοι που «δολοφονούν» κάθε μέρα τα όνειρα των παιδιών του τρίτου κόσμου. Με πρώτους τους Αμερικάνους και τους άλλους Νατοϊκούς ιμπεριαλιστές. Είναι οι ίδιοι που θα αξιοποιήσουν και τις σημερινές καταστροφές για να εντείνουν την εκμετάλλευση σε βάρος των λαών των περιοχών αυτών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα κινήματα της Ασίας που παίρνουν πρωτοβουλίες για την επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων και τον περιορισμό, όσο γίνεται, των επιπτώσεων από τις μεγάλες καταστροφές. Το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες για να εκφραστεί έμπρακτα η εργατική αλληλεγγύη στην εργατική τάξη στις πληγείσες περιοχές.

Ταυτόχρονα όμως όλη αυτή η βιβλική καταστροφή αναδείχνει την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας και στη χώρα μας. Χρόνια τώρα το λαϊκό κίνημα απαιτεί και προτείνει μέτρα. Οι κυβερνήσεις όμως τώρα της Ν.Δ., χτες του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να μας πείσουν «να ζούμε με τους σεισμούς» ! Να εθιστούμε με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών ! Ε όχι κύριοι! Δε θα ανεχτούμε άλλες Ρικομέξ, άλλες Φαράν, άλλες Φουρλής. Πάρτε μέτρα τώρα με προτεραιότητα τα σχολικά κτίρια, τους χώρους δουλειάς, τα νοσοκομεία, τα δημόσια κτίρια κλπ. Τα παθήματα ας γίνουν επιτέλους μαθήματα για να μη ξαναπληρώσει η εργατικά τη νύφη από την κυβερνητική αδιαφορία μπροστά στη σεισμικότητα της περιοχής μας.

Επειδή όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες για τη στάση των κυβερνήσεων απευθύνουμε έκκληση σ’ όλα τα συνδικάτα να απαιτήσουν μέτρα εδώ και τώρα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.