Η Υποκρισία των εκμεταλλευτών !

Δημοσιεύτηκε στις

 

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε ζωές ανθρώπων και οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι στην περιοχή της Ασίας χτύπησαν πρώτα και κύρια τα πιο φτωχά και τα λαϊκά στρώματα αυτών των περιοχών. Φτωχοί αγρότες και εργάτες, παιδιά και ηλικιωμένοι χάθηκαν άδικα. Βιοπαλαιστές είδαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους να εξαφανίζονται. Η λύπη και η πίκρα μαζί με την αγανάκτηση και την οργή κυριαρχούν στα μυαλά μας αυτές τις μέρες.

Βλέποντας τις εικόνες των τηλεοράσεων και αντλώντας πρόσθετες πληροφορίες από τα ταξικά συνδικάτα στην Ινδία, στο Μπαγκλαντές κι αλλού το ΠΑΜΕ σημειώνει τις εγκληματικές ευθύνες όλων εκείνων των εκμεταλλευτών και των μεγαλοσυμφερόντων που ληστρικά και βίαια για πολλά χρόνια επεμβαίνουν στο φυσικό περιβάλλον σ’ ολόκληρο τον τρίτο κόσμο πάντα με μοναδικό γνώμονα το υπερκέρδος και τον πλουτισμό.

Όλοι αυτοί οι υποκριτές, που τώρα χύνουν δάκρυα κροκοδείλια και κόπτονται για φιλανθρωπίες, είναι εκείνοι που μετέτρεπαν τις ακτές και τα παράλια ποταμών και θαλασσών σε χρυσωρυχεία. Εκείνοι που κρατούν τα μεροκάματα των εργατών της Ασίας στο μισό ευρώ. Εκείνοι που «δολοφονούν» κάθε μέρα τα όνειρα των παιδιών του τρίτου κόσμου. Με πρώτους τους Αμερικάνους και τους άλλους Νατοϊκούς ιμπεριαλιστές. Είναι οι ίδιοι που θα αξιοποιήσουν και τις σημερινές καταστροφές για να εντείνουν την εκμετάλλευση σε βάρος των λαών των περιοχών αυτών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα κινήματα της Ασίας που παίρνουν πρωτοβουλίες για την επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων και τον περιορισμό, όσο γίνεται, των επιπτώσεων από τις μεγάλες καταστροφές. Το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες για να εκφραστεί έμπρακτα η εργατική αλληλεγγύη στην εργατική τάξη στις πληγείσες περιοχές.

Ταυτόχρονα όμως όλη αυτή η βιβλική καταστροφή αναδείχνει την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας και στη χώρα μας. Χρόνια τώρα το λαϊκό κίνημα απαιτεί και προτείνει μέτρα. Οι κυβερνήσεις όμως τώρα της Ν.Δ., χτες του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να μας πείσουν «να ζούμε με τους σεισμούς» ! Να εθιστούμε με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών ! Ε όχι κύριοι! Δε θα ανεχτούμε άλλες Ρικομέξ, άλλες Φαράν, άλλες Φουρλής. Πάρτε μέτρα τώρα με προτεραιότητα τα σχολικά κτίρια, τους χώρους δουλειάς, τα νοσοκομεία, τα δημόσια κτίρια κλπ. Τα παθήματα ας γίνουν επιτέλους μαθήματα για να μη ξαναπληρώσει η εργατικά τη νύφη από την κυβερνητική αδιαφορία μπροστά στη σεισμικότητα της περιοχής μας.

Επειδή όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες για τη στάση των κυβερνήσεων απευθύνουμε έκκληση σ’ όλα τα συνδικάτα να απαιτήσουν μέτρα εδώ και τώρα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Για το εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών! Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά του...

Παρέμβαση στα funds cepal και dovalue Τετάρτη 31 Μάη στις 12 και 2μμ

ΣΤΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...

Για τη στάση εργασίας στην εταιρεία IMERYS στα μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα

       Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή στην δίωρη στάση των συναδέλφων...