Επιχειρησιακό Σχέδιο για ΟΑΕΔ

0
image_pdfimage_print

 

Η Ε.Γ του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που με το επιχειρησιακό σχέδιο για τον ΟΑΕΔ του 2008 τον παραδίδει όλο και περισσότερο στους επιχειρηματίες. Θα τσεπώσουν οι βιομήχανοι όχι μόνο δισεκατομμύρια ευρώ που αφορούν προγράμματα με πρόσχημα την μείωση της ανεργίας, αλλά θα έχουν στα χέρια τους την κατάρτιση και το σχεδιασμό των πολιτικών του. Ακόμη και στις ΜΚΟ (οι λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις) θα πηγαίνουν τεράστια ποσά, πέρα από αυτά που ήδη καρπώνονται από άλλους μηχανισμούς.

Επί της ουσίας θέλουν τον ΟΑΕΔ μηχανισμό στήριξης της αντεργατικής πολιτικής, της ανταγωνιστικότητας, της ελαστικότητας των εργασιακών σχέσεων. Ένα ακόμη μηχανισμό φτηνής εργατικής δύναμης, αύξησης των κερδών τους, με ενίσχυση των ελαστικών μορφών εργασίας, των stage, της μερικής απασχόλησης, της υπονόμευσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης. Να είναι Οργανισμός Αφαίρεσης Εργατικών Δικαιωμάτων.

Το επίδομα ανεργίας αντί να δίνεται στους ανέργους, θα παραδίνεται στην εργοδοσία για να προσλαμβάνει δήθεν ανέργους. Το επιχειρησιακό σχέδιο του 2008 αποτελεί συνέχεια των αντεργατικών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που με την δημιουργία τριών ανωνύμων εταιρειών άνοιξαν το δρόμο στην κυβέρνηση της ΝΔ και την όρεξη στους βιομηχάνους.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να αντιδράσουν, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στα σχέδια αυτά. Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους των κλάδων τους και να διεκδικήσουν:

Αποκλειστικά Δημόσιο ΟΑΕΔ ο οποίος θα παίρνει μέτρα σε όφελος των ανέργων, για την επιβίωσή τους, την επιδότησή τους για όσο διάστημα θα είναι άνεργοι, την ουσιαστική προστασία τους.

Για όλα τα παραπάνω το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συνάντηση με τον διοικητή του ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 11.2.08 στις 2.00 μ.μ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.