Συνεδριάζει στην Αθήνα η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, στην οποία ανήκουν οργανωτικά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η μέχρι τώρα στάση της συγκεκριμένης Συνομοσπονδίας, οι αποφάσεις της, η εν γένει πορεία και τακτική της, την έχουν καταστήσει δικαίως τον υπ’ αριθμόν ένα σύμμαχο των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, της Κομισιόν και των Κυβερνήσεων στην επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων και ιδιαίτερα στην υλοποίηση του αντεργατικού τερατουργήματος της λεγόμενης «Λευκής Βίβλου».

Η στάση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η τακτική και οι αποφάσεις τους ελάχιστα διαφοροποιούνται, ιδιαίτερα στα κρίσιμα ζητήματα, από τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις που η πλειοψηφία της συνδικαλιστικής εργατικής αριστοκρατίας καθόριζει.

Το ΠΑΜΕ προειδοποιεί τους εργαζόμενους τίποτα καλό να μην περιμένουν, ούτε από την συγκεκριμένη συνεδρίαση, ούτε στο μέλλον από αυτούς που αποτελούν την πλειοψηφία της Σ.Ε.Σ. Αυτή η συνδικαλιστική ελίτ της Σ.Ε.Σ. είχε με αποφάσεις της στηρίξει τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία και παίζει πρωτεύοντα ρόλο σήμερα για την κατάργηση του 8ωρου και την γενίκευση της μερικής απασχόλησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν, τόσο στην χώρα μας όσο και στην Ευρώπη, τους φορείς του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τους φορείς της ευρω-ενωσιακής και ευρω-νατοϊκής υποταγής.

Να συσπειρωθούν, να στηρίξουν το ΠΑΜΕ, τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας και στην Ευρώπη, ούτως ώστε οι αγώνες να έχουν συνέχεια και προοπτική.

Η συγκρότηση και λειτουργία στην Ευρώπη του «Ευρωπαϊκού Γραφείου της Π.Σ.Ο.» αποτελεί ένα ποιοτικό βήμα στον καλύτερο συντονισμό αγωνιστικών και ταξικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Δίνει την δυνατότητα να βρεθούμε και να συμπορευτούμε με ζωντανές δυνάμεις που αναπτύσσουν την πάλη τους πρώτα απ’ όλα μέσα στις ίδιες τους τις χώρες και ταυτόχρονα έχουν αξιόλογη παρουσία στον διεθνή συντονισμό και στις διεθνείς διαδηλώσεις.

Τέτοιες δυνάμεις από 20 περίπου ευρωπαϊκές χώρες θα συναντηθούν στις 22 Μάρτη στις Βρυξέλλες, όχι για να ξεπουλήσουν τους εργάτες – όπως κάνουν η Σ.Ε.Σ., η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ, αλλά για να ενώσουν τους εργάτες στη κοινή πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τις πολυεθνικές και τον ιμπεριαλισμό.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου 7μ.μ στο Σύνταγμα

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων στο συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη...

Μαζική σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων Αττικής για την κλιμάκωση της πάλης ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Μαζική σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ για την κλιμάκωση της...

«Η Τρελλή του Σαγιώ» του Ζαν Ζιροντού ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων

Σύντομα ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου «Η Τρελλή του Σαγιώ» του Ζαν Ζιροντού από...