Την αντεργατική απόφαση του ευρωδικαστηρίου που ανεβάζει μέχρι και 17 χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε χιλιάδες γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους και ταυτόχρονα μετατρέπει την κύρια δημοσιοϋπαλληλική σύνταξη από κοινωνική σε επισφαλή ανταποδοτική επαγγελματική, επείγονται να εφαρμόσουν άμεσα η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση.
Στην κατεύθυνση αυτή, μετά τη συνάντηση της Υπουργού Απασχόλησης με τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ για θέματα Απασχόλησης Βλαντιμίρ Σπίντλα, ο επίτροπος της Ε.Ε. έκανε σαφές ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά παρέκκλιση από την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου και καμιά καθυστέρηση στην εφαρμογή της. Παράλληλα έδωσε κατεύθυνση για την παραπέρα μείωση του μη μισθολογικού κόστους δηλ. των κρατικών δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση. Η δε Υπουργός Απασχόλησης από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και προβλέπει τη μερική απασχόληση, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας κλπ. Επίσης ανακοίνωσε ότι για το 2009 θα δοθούν 1 δις ευρώ (λεφτά που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους) στους εργοδότες για δήθεν στήριξη των θέσεων εργασίας.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του ευρωδικαστηρίου, την κυβέρνηση και την Ε.Ε. που κλιμακώνουν την επίθεσή τους σε όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει και δίνουν νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.
Οι εργαζόμενοι μέσα από δυναμικούς ταξικούς αγώνες, με τη μαζική τους συμμετοχή αλλά και στις επικείμενες ευρωεκλογές, με την ψήφο τους, επιβάλλεται να καταδικάσουν την Ε.Ε., τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου έμπρακτα. Ιδιαίτερα στην επικείμενη Πρωτομαγιά, μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σ’ όλη τη χώρα, θα πρέπει να τους δώσουν την πρέπουσα απάντηση για τη συνενοχή τους στην αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων που με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν από τη ματωμένη εργατική πρωτομαγιά του Σικάγου του 1886 και μέχρι σήμερα.
Η Εκτελεστική Γραμματεία