Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη

0
image_pdfimage_print

 

          Το ΠΑΜΕ καταδικάζει το νέο κρούσμα ποινικοποίησης απεργιακής κινητοποίησης αυτή τη φορά ενάντια στα στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Οι συνδικαλιστές Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου, ο Ιορδάνης Πουντίδης μαζί με τον Σωτήρη Παπασωτηρίου και τον Μύρωνα Σημαντίρη  καταδικάστηκαν σε δυόμισι μήνες φυλάκισης γιατί το 2005 περιφρούρησαν την απεργία που είχαν κηρύξει ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ της ΖΩΝΗΣ, σταματώντας την εργοδοσία στο Ναυπηγείο ΨΙΧΑΛΗΣ όπου οργίαζε και η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία.

            Η προχθεσινή δίκη είναι μια από τις 90 και περισσότερες που έχουν τα στελέχη του Συνδικάτου μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ως αποτέλεσμα της σταθερής ταξικής αγωνιστικής στάσης τους. Η εργοδοσία με την αξιοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους προσπαθεί και με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι στο πνεύμα του γνωστού προέδρου του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για τα «τελεσθέντα εγκλήματα» όσων αγωνίζονται και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη προσπαθεί να υπερασπιστεί τα «δίκαια» της εργοδοσίας με όλους τους τρόπους.

            Αν η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αποθρασύνει την εργοδοσία και τα στηρίγματά της, οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους και καμία κυβέρνηση, καμία εργοδοσία, κανένας δικαστής δε θα καταφέρει να τους λυγίσει, να τους τρομοκρατήσει, να τους κάνει να συμβιβαστούν με το άδικο, να υποταχτούν στην πολιτική του κεφαλαίου. Αυτές οι «καταδίκες» για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι ΤΙΤΛΟΙ ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ, είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και το ΠΑΜΕ έτσι τα εκλαμβάνει.

            Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τη μέθοδο τρομοκράτησης συνδικαλιστών και εργαζομένων με τις δικαστικές διώξεις και καταδίκες. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντεργατική πολιτική. Να παλέψουν, να υπερασπιστούν και να διεκδικήσουν λύσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Share.

Comments are closed.