Τα ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ είναι δημόσια Περιουσία.Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα Σπήλαια.

0

 

Το Π.Α.ΜΕ., εκφράζοντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, καταγγέλλει τη συνέχιση από την κυβέρνηση της ΝΔ της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράζεται και στην περίπτωση των Σπηλαίων του Δυρού.

Σήμερα έρχεται η ιδιωτική εταιρία «ΓΗΓΕΤΟΝ ΑΕ» κι απαιτεί από τους εργαζόμενους στα Σπήλαια του Δυρού αλλά και από τους κατοίκους της περιοχής, να παραμεριστούν και να αναλάβει εκείνη με όρους εμπορικού κέρδους, την εκμετάλλευση της φυσικής ομορφιάς των Σπηλαίων.

Δικαίως επομένως αυτή η ενέργεια ξεσήκωσε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής και τους οδήγησε σε κατάληψη των Σπηλαίων Δυρού.

Το Π.Α.ΜΕ., οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύή και στηρίζει τον αγώνα για τη διάσωση ενός τέτοιου φυσικού λαϊκού πλούτου που δεν πρέπει να γίνεται εμπόρευμα στα χέρια των ιδιωτών, συντάσσεται με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής και απαιτεί:

ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΔΥΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Σ’ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ.

Τα Σπήλαια του Δυρού δεν είναι περιουσιακό στοιχείο ούτε της οικογένειας του Πρωθυπουργού, ούτε της οικογένειας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Ανήκουν στον Ελληνικό λαό, στους κατοίκους της Λακωνίας και της Πελοποννήσου γενικότερα. Είναι πολιτιστική κληρονομιά όλων μας και δεν επιτρέπεται να ξεπουληθούν σε κανέναν ιδιώτη. Αυτός είναι ο στόχος του αγώνα όλων των απλών ανθρώπων.

Σ αυτόν τον αγώνα το ΠΑΜΕ Θα πρωτοστατήσει και προειδοποιεί την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους ότι Θα αξιοποιήσει κάθε μορφή πάλης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.