Τρίτη, 9 Μαρτίου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ‘’ΕΥΡΩ’’ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ‘’ΕΥΡΩ’’ΛΗΣΤΕΙΑ

 

Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καταγγέλλει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Οι καθημερινές ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, οι απλησίαστες τιμές στα εποχικά είδη στις λαϊκές αγορές, οι συνέχιση των στρογγυλοποιήσεων του ‘ευρώ’ προς τα πάνω, η ασύδοτη ελεύθερη αγορά σε συνδυασμό με την ανεργία, με την απασχολησιμότητα των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, με την καθήλωση και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων, έχουν γίνει εφιάλτης για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση επικαλούμενη τις συστάσεις και τα αντιλαϊκά ευρωενωσιακά κριτήρια για την οικονομία της χώρας μας, που περιέχονται και στις πρόσφατες εκθέσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΟΟΣΑ και του ΕΚΟΦΙΝ, προλειαίνει το έδαφος για να προωθήσει ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα.

Είναι γεγονός πως για την προώθηση τέτοιων μέτρων, και η σημερινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη, ως πιστά όργανα του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτάσσουν το δόγμα της λεγόμενης ανταγωνιστικότητας χάριν της οποίας, όπως διατείνονται, θα πρέπει να υποβαθμιστεί παραπέρα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων για να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το ΠΑΜΕ αντιπάλεψε και αντιπαλεύει αυτήν την κατάσταση με δυναμικούς ταξικούς αγώνες την ώρα που οι πλειοψηφίες και στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ συναινούσαν μέσα από τους διαβόητους κοινωνικούς διάλογους. Οι αγώνες αυτοί θα πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Θα πρέπει όμως να βρουν αυτοί οι αγώνες την αναγκαία φυσιολογική συνέχιση και αντιστοιχία τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές με την καταδίκη των αντιλαϊκών ευρωενωσιακών πολιτικών μέσα από την αποφασιστική καταδίκη όλων εκείνων των κομμάτων που συμπράττουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση και εναγωνίως προσπαθούν να μακιγιάρουν το αντεργατικό της προσωπείο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.