Προς τον εργατική συντάκτη

0
image_pdfimage_print

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει την εργατική τάξη, τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα παρακάτω ζητήματα:

Πρώτο, οι συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στο Βόλο, συνολικά σε 70 πόλεις της χώρας ήταν μαζικές, μαχητικές, με χαρακτηριστικό στοιχείο τη συμμετοχή νέων εργαζόμενων, νέων δυνάμεων που συναντιούνται με το ΠΑΜΕ μέσα στο δρόμο του Αγώνα.

Η συσπείρωση νέων δυνάμεων (εργαζομένων, συνδικάτων, συνδικαλιστών) είναι ελπιδοφόρο στοιχείο, είναι κατάκτηση που καταγράφει την αύξηση της δύναμης και του κύρους του ταξικού κινήματος.

Είναι ελπιδοφόρο στοιχείο που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στον αγώνα κατά του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής, στην ανάπτυξη ισχυρού διεκδικητικού κινήματος, στην προσπάθεια αλλαγής του συσχετισμού δύναμης, ώστε να γίνουν ουσιαστικά βήματα στην ανασύνταξη – αναγέννηση του εργατικού κινήματος.

Δεύτερο, οι συγκεντρώσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γενικότερα οι συγκεντρώσεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν για άλλη μια φορά άμαζες, πάμφτωχες αποδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι γυρίζουν τις πλάτες στις δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν διαχρονικά την αντιλαϊκή πολιτική, υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις με άθλιους όρους και είναι συνένοχες για την κατάργηση κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών δικαιωμάτων.

Τα «καβγαδάκια» που ξεσπούν κατά καιρούς στο στρατόπεδο της συναίνεσης και της υποταγής, ανάμεσα στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση, δεν έχουν καμία σχέση με τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.

Δεν αναιρούν τη συμφωνία αυτών των δυνάμεων στον Ευρωμονόδρομο, στους βασικούς άξονες της στρατηγικής του κεφαλαίου.

Είναι κινήσεις καιροσκοπισμού, εντυπωσιασμού που τονίζουν την ανυποληψία του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Τρίτο, οι μαζικοί, ενωτικοί αγώνες που οργανώνει το ΠΑΜΕ, η συνεχώς διευρυνόμενη επιρροή του και η συσπείρωση νέων δυνάμεων ανησυχεί πολύ τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για το λόγο αυτό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είναι στα χέρια της πλουτοκρατίας χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη και διαστρέβλωση της αλήθειας, για τη στήριξη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, την αποσιώπηση της δράσης, των μαζικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καταγγέλλει αυτή τη σχεδιασμένη προσπάθεια και καλεί την εργατική τάξη, καλεί τους εργατοϋπαλλήλους να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τη δράση των ταξικών δυνάμεων σε κάθε σωματείο, σε κάθε ομοσπονδία, σε κάθε Εργατικό Κέντρο.

Να κάνουν μαζικά το βήμα του απεγκλωβισμού από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια για την ανάπτυξη νέων μαζικών, ταξικών αγώνων.

Συνεχίζουμε την πάλη:

  • Για να καταργηθούν οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί νόμοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

  • Για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που προβλέπουν απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση της αποζημίωσης, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

  • Για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, η κατάργηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Για να καταδικάσουμε την πολιτική της εμπορευματοποίησης – ιδιωτικοποίησης της Υγείας και να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας.

  • Για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων, για την ακύρωση των απαράδεκτων όρων που σημαδεύουν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ.

  • Για να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα, ώστε να εκφράσει ο λαός μας την αντίθεσή του στην Ευρωσυνθήκη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ταξικό κίνημα συνεχίζει το πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς και στους τόπους κατοικίας, συνεχίζει τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.