Σάββατο, 16 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

0
image_pdfimage_print

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνεται στα ταξικά συνδικάτα σ΄ όλο τον κόσμο.

Περίπου 218 εκατομμύρια παιδιά σ΄ όλο τον κόσμο εξαναγκάζονται σε εργασία, πάνω από 10 εκατομμύρια παιδιά που δουλεύουν είναι κάτω από 10 ετών. 22.000 παιδιά κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα. 1,8 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. 80.000 παιδιά εργάζονται στη χώρα μας. Βεβαίως πίσω από τους επίσημους αριθμούς κρύβονται τραγικότερα στοιχεία. Είναι γνωστό πως η παιδική εργασία είναι παράγωγο του καπιταλιστικού συστήματος και σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης αυξάνεται η παιδική εργασία και η ανεργία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την αντιμεταναστευτική της πολιτική, με τη στήριξη της κυβέρνησης της Ν.Δ. και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και την ανοχή του ΣΥΝ, αφήνουν χιλιάδες μεταναστόπουλα έξω από τα σχολεία, ακάλυπτα, αβοήθητα, θύματα των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης και αναγκασμένα να δουλέψουν σε σκληρές εργασίες.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη κατά του συστήματος και των πολιτικών που γεννούν και τρέφουν την εκμετάλλευση στην εργατική τάξη και τα παιδιά της. Να παλέψουν για τη δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στη μόρφωση, στην πρόνοια, στην υγεία. Να παλέψουν για να καλύπτουν όλα τα παιδιά της καθημερινές ανάγκες σε τροφή, ρούχα, κατοικία.

Ο αγώνας για τα δικαιώματα των παιδιών είναι υπόθεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι υπόθεση του ΠΑΜΕ. Είναι αγώνας αδιάσπαστος από την καθημερινή μας πάλη για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την εργατική τάξη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.