Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

0
image_pdfimage_print

 

Επιβεβαιώνεται στις μέρες μας όσα είχαν εκτιμήσει και για όσα είχαν προειδοποιήσει τους εργαζόμενους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ: οξύνεται ο ανταγωνισμός στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δυναμώνουν τα μονοπώλια. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τα πολιτικά κόμματα που τους εκπροσωπούν. Σαν ΠΑΜΕ έχουμε δηλώσει αποφασιστικά ότι οι εργάτες και οι εργάτριες, οι μετανάστες δεν ευθύνονται για την καπιταλιστική κρίση και δεν θα την πληρώσουμε εμείς.

Στην ίδια κατεύθυνση και σε αυτά τα πλαίσια τα κοινωνικά προβλήματα γίνονται ακόμη πιο έντονα και οξύνεται η εξαθλίωση. Ένα τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα είναι και αυτό της χρήσης τοξικών ουσιών και της εξάρτησης από αυτές και δηλώνουμε ότι δεν θα την πληρώσουν τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η αστική τάξη με τους μηχανισμούς της κρυφούς και μη, με τους νόμους της στοχεύει στη συνείδηση, στην καρδιά και στην δύναμη αυτών των παιδιών. Στοχεύει να τους απομακρύνει από το να υιοθετήσουν εκείνη την γραμμή που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στην απαλλαγή από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης : την γραμμή της απειθαρχίας και της ανυπακοής στις επιλογές του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι τα κόμματα που έχουν την ευθύνη των αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών καλλιεργούν τον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά» με στόχο τη νομιμοποίησή τους. Επιδιώκουν να μάθει, η εργατική τάξη, να ζει με τα ναρκωτικά.

Το ΠΑΜΕ εναντιώνεται για αυτούς τους λόγους σε όλα τα ναρκωτικά. Η θέση μας αποτελεί πλευρά της ταξικής πάλης. Είναι μάχη ανάμεσα στην εργατική και στην αστική τάξη για το ποιος θα κερδίσει τους εργαζόμενους και τους νέους.

Καλούμε τα Συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να εντείνουν την πάλη τους για την οργάνωση των νέων εργαζόμενων και των μεταναστών στο συνδικαλιστικό κίνημα και την ενδυνάμωση του αγώνα τους σε ταξική γραμμή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.

Ταυτόχρονα με τις εργατικές διεκδικήσεις μέσα από πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ που θέλουμε να πολλαπλασιαστούν, στηρίζουμε την ουσιαστική πρόληψη, την επέκταση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων. Εναντιωνόμαστε στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης και στα προγράμματα υποκατάστασης που συντηρούν το πρόβλημα.

…Επιμένουμε και αυτήν την χρονιά: Τον πλούτο τον παράγουμε εμείς και δεν θέλουμε να θυσιάσουμε τα παιδιά μας σε αυτούς που μας τον κλέβουν. Θέλουμε τα παιδιά της εργατικής τάξης να γίνουν επικίνδυνοι για τους εκμεταλλευτές μας.

Με το ΠΑΜΕ στον αγώνα

ενάντια στα ναρκωτικά

Με το ΠΑΜΕ στον αγώνα

για τα δικαιώματά μας

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.