Μετατροπή των συμβάσεων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

0
image_pdfimage_print

 

Εργαζόμενοι με stage, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου και άλλες ευέλικτες μορφές μην υποχωρείτε μη σκύβετε το κεφάλι, μην αποδέχεστε την κοροϊδία, την ομηρία που επιδιώκουν η κυβέρνηση και η Ν.Δ. Έχετε πείρα από τη στάση τους μέσα από τους αγώνες σας το προηγούμενο διάστημα. Αποδείχθηκαν καθαρά ποιοι είναι οι εχθροί σας και ποιοι οι φίλοι σας. Αυτοί που σας χτύπαγαν την πλάτη και σας έταζαν μόνιμη δουλειά, σας έδωσαν τελικά απολύσεις ανεργία και αρκετή αβεβαιότητα για το μέλλον.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει και έχει εκφράσει έμπρακτα την καθολική της αντίδραση στην απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να απολύσει τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης (συμβασιούχους, stage κ.λ.π.) στο όνομα της δήθεν διαφάνειας και του νοικοκυρέματος του δημόσιου τομέα, καθώς και την Ν.Δ. η οποία συμφώνησε απόλυτα και στήριξε αποφασιστικά αυτή την επιλογή. Κατήγγειλε επίσης τον ΣΥΝ -ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παίζει με τους εργαζόμενους προβάλλοντας την οδηγία της Ε.Ε περί της δήθεν κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών απ’ αυτούς τους εργαζόμενους. Ήρθε σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλοι μηχανισμοί στήριξης του κεφαλαίου και εξειδικεύοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δημόσιο είπαν «πέντε φεύγουν ένας προσλαμβάνεται». Τι έχουν να πουν σήμερα σε όλα αυτούς τους εργαζόμενους τους νέους και τις νέες;

Eίχε καταγγείλει τους μεγαλοδικηγόρους και άλλους στελέχη των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ οι οποίοι από τη μια προωθούσαν το αίσχος των stage και των συμβασιούχων, από την άλλη ως μεγαλοδικηγόροι έλεγαν ελάτε να σας «σώσουμε».

Αυτήν την τακτική χρησιμοποιούν και σήμερα με στόχο να αποπροσανατολίσουν, να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους και να τους κρατήσουν μακριά από το ταξικό κίνημα, που είναι το μόνο που μπορεί να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα και από την άλλη να αξιοποιηθεί για να μεγαλώσουν τα κέρδη των δικηγορικών γραφείων και άλλων μηχανισμών.

Το ΠΑΜΕ δεν σταμάτησε να στηρίζει με κάθε τρόπο τους αγώνες τους, ενάντια στην άθλια αυτή απόφαση, με προβολή του κύριου αιτήματος για μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα για όλους.

Σήμερα ένα χρόνο σχεδόν μετά το ΠΑΜΕ, το οποίο κατηγορήθηκε για την θέση του και την στήριξη που έδωσε στον αγώνα αυτών των εργαζομένων, από μαριονέτες των συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων που στάθηκαν και στέκονται εχθρικά στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά τους, όπως την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, εξακολουθεί με σταθερότητα να στηρίζει το μοναδικό αίτημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όχι μόνο αυτών των εργαζομένων αλλά και όλων όσων είναι άνεργοι και ευέλικτα εργαζόμενοι.

Μετατροπή των συμβάσεων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα και ιδιαίτερα κάθε εργαζόμενο με ευέλικτη μορφή να συμπαραταχθεί σε αυτόν τον αγώνα να συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνεται στις 23 Σεπτέμβρη με αφορμή δίκη στον Άρειο Πάγο.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σκεφτεί τα δικαιώματά του χωρίς εκπτώσεις, να μην υποχωρήσει μπροστά σε όσα λένε για τα χρέη και την κρίση, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΚΡΙΣΗ

καλούμε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί

  • Ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής

  • Όχι στις απολύσεις

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

Ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους με αύξηση του επιδόματος ανεργίας για όσο διάστημα αυτή διαρκεί, με πάγωμα των χρεών τους.

H Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.