Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε το ρόλο του

0
image_pdfimage_print

 

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (ηγεσίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ) για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε το ρόλο του ως βασικό στήριγμα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

Οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ:

 • Αρνήθηκαν και πάλι στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ να καταδικάσουν την αντιλαϊκή βάρβαρη πολιτική και τους φορείς που την προωθούν.

 • Αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη ώστε να εξασφαλιστεί η ενιαία δράση των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 • Αρνήθηκαν να αποφασίσουν την απεργία αρχές Μάρτη μετά την απεργία στις 10 Φλεβάρη, ώστε να γίνει καλύτερη προετοιμασία της και να υπάρξει ενιαία δράση με την ΑΔΕΔΥ.

Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για απεργία στις 24 Φλεβάρη στοχεύει:

  • Πριν απ΄ όλα να προλάβει να εγκλωβίσει και να εκτονώσει τη διογκωμένη λαϊκή δυσαρέσκεια.

  • Να προλάβει τον κίνδυνο να ξεπεραστεί από τα κάτω η ΓΣΕΕ, όπως ξεπεράστηκαν στους αγρότες η ΠΑΣΕΓΕΣ – η ΓΕΣΑΣΕ.

  • Να αξιοποιήσει την απεργία όχι για καταγγελία και καταδίκη της κυβέρνησης, αλλά για τη στήριξή της στη λογική ότι οι αγορές πιέζουν, η κυβέρνηση αμύνεται με υποχωρήσεις, άρα να τη στηρίξουμε. Από τα μεγαλύτερα ψέματα στα οποία καταφεύγουν.

  • Να δημιουργήσουν δυσκολίες στη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 10 Φλεβάρη, να συνεχίσουν να θέτουν εμπόδια στην ενιαία δράση των εργαζομένων.

Επιβεβαιώνεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Για να αντιπαλέψει ο εργαζόμενος αποτελεσματικά τον καπιταλιστή, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αντιλαϊκή κυβέρνηση, τη βάρβαρη πολιτική τους, τον πρώτο που έχει και πρέπει να αντιμετωπίσει είναι τον εκπρόσωπό τους στις γραμμές της εργατικής τάξης, τον κάθε Παναγόπουλο σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση.

Στην τρομοκρατία των εργοδοτών και της κυβέρνησης στη χειραγώγηση που επιχειρούν μέσω του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μια είναι η απάντηση:

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10 π.μ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.