Νέο κύμα ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης

image_pdfimage_print

 

Η Κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες δεν επιτίθενται με πρόσχημα την «πάταξη της τρομοκρατίας» μόνο στις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αξιοποιώντας την καλλιεργούμενη «αντί-τρομοκρατική υστερία» εντείνουν την επίθεση τους στα λαϊκά εισοδήματα.

Με έντονη ανησυχία παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, στην καρδιά του καλοκαιριού, το νέο κύμα ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης.

Η αισχροκέρδεια , που παρατηρείται σε μια σειρά προϊόντα και υπηρεσίες, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση στον εργατικό οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το Π.Α.ΜΕ., σαν πραγματικός εκφραστής των συμφερόντων των εργαζομένων, καταδικάζει κατηγορηματικά την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.

Οι ανατιμήσεις, η ακρίβεια, γενικεύουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε ακόμα πιο πλατειά τμήματα εργαζομένων ενώ παράλληλα γεμίζουν τα πορτοφόλια των εργοδοτών με νέα κέρδη.

Με αίτημα το σταμάτημα της ακρίβειας, το Π.Α.ΜΕ. πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 9 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, στο Υπουργείο Εμπορίας (πλατεία Κάνιγγος).

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους και σε όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Με τη στάση της, είναι συνένοχη στη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων από τους αρπακτικούς νόμους της καπιταλιστικής αγοράς. Συνένοχη είναι επίσης και η Ν.Δ., που στηρίζει αυτή την πολιτική.

Το Π.Α.ΜΕ. καλεί την Εργατική Τάξη κι όλους τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν αυτή την πολιτική.

Να συσπειρωθούν στις οργανώσεις τους και να ορθώσουν το ανάστημα τους, απέναντι στις δυνάμεις του Κεφαλαίου, στην Κυβέρνηση και τους συμμάχους της.

Να εκφράσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την αποδοκιμασία τους σε όλα τα φερέφωνα αυτής της πολιτικής.

Στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ενισχύσουν αποτελεσματικά τις δυνάμεις με ταξικό προσανατολισμό.

Στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές που έρχονται, να αποδοκιμάσουν τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και να στηρίξουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, που στέκονται δίπλα τους. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στην Κυβέρνηση, στις δυνάμεις του Κεφαλαίου και τους πολιτικούς τους συμμάχους.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Comments are closed.