Αντικομμουνιστική επίθεση ΓΣΕΕ ενάντια στο ΠΑΜΕ

0
image_pdfimage_print

 

Καταγγέλλουμε την άθλια αντικομμουνιστική επίθεση που εξαπέλυσε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ενάντια στο ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα και ύστερα από την κριτική και την αποκάλυψη της άθλιας και επαίσχυντης συμφωνίας των 11 σημείων μεταξύ ΓΣΕΕ –ΣΕΒ, που ασκήθηκε από στέλεχος του ΠΑΜΕ για τη συμφωνία, ο Πρόεδρος της και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παναγόπουλος ακολούθησε τη γραμμή Πάγκαλου χρησιμοποιώντας τη σταλινολογία, τη συκοφαντία λέγοντας π.χ. ότι «το ΚΚΕ θα μας έστελνε στα ξερονήσια άμα διαφωνούσαμε». Κατηγόρησε την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» ότι λασπολογεί τη ΓΣΕΕ όταν την κατηγορεί για τη γραμμή συναίνεσης και ενσωμάτωσης.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι όσο πιο βαθιά μπαίνουν στη συναίνεση και στο συμβιβασμό ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι υπάλληλοι του Λαναρά, τόσο θα ανεβάζουν τους αντικομμουνιστικούς τόνους, επιχειρώντας να κρύψουν τον επικίνδυνο ρόλο τους για την εργατική τάξη.

Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι όσο το ρεύμα και η συσπείρωση με όρους σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής δυναμώνει, τόσο αυτοί που τους έχει ανατεθεί η ανάσχεσή του θα λυσσομανούν εναντίον του ΠΑΜΕ.

Επιβάλλεται η εργατική τάξη να τους καταδικάσει στην πολιτική και συνδικαλιστική απομόνωση. Όρος απαραίτητος για να βρεθούν οι εργαζόμενοι σε ευνοϊκότερη θέση στην αντιπαράθεσή τους με το μεγάλο κεφάλαιο. Την απάντηση πρέπει να πάρουν και θα την πάρουν με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 2 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.