Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού: ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

0
image_pdfimage_print

 

Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού

ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, η οποία εκβιάζει τους εργαζόμενους, για να μη προχωρήσει σε απολύσεις, να δεχθούν: μειώσεις μισθών – 4ήμερη εργασία – μερική απασχόληση

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό κτηρίων, κεντρικών υπηρεσιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και σε παρέμβαση του εκεί κλαδικού Σωματείου, στο κατάστημα Ζακύνθου. Οι συγκεντρώσεις του προσωπικού στις εισόδους των υπηρεσιών μετατράπηκαν σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, μέσα από τις οποίες οι εργαζόμενοι απέρριψαν τα τρομοκρατικά διλήμματα της εργοδοσίας και διακήρυξαν:

  • ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΖΑΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

  • ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ Ή 4ΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

  • ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Η πρόκληση αυτή, της εργοδοσίας της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αποτελεί συνέχεια της αντεργατικής επίθεσης των τραπεζιτών ενάντια σε όλους τους εργαζομένους του κλάδου. Οι εργαζόμενοι, λοιπόν πρέπει να απαντήσουν ενιαία και σε επίπεδο κλάδου. Κανείς μόνος. Ενιαίος αγώνας σε κλαδικό επίπεδο για τη διεκδίκηση Κλαδικής ΣΣΕ, που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων.

Η νέα αυτή αντεργατική εξέλιξη, αποτελεί συνέχεια της επίθεσης που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι στα δικαιώματα και το εισόδημα τους. Και με τον νέο προϋπολογισμό, η Μαύρη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέες μειώσεις μισθών, απολύσεις, φόρους και χαράτσια για το λαό. Ενώ για βιομηχάνους και τραπεζίτες νέες φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια.

Οι εργαζόμενοι, μόνο δρόμο έχουν να σηκώσουν το κεφάλι και να μην επιτρέψουν την υλοποίηση αυτών των μέτρων. Να οργανώσουν την αντίσταση τους στα αντεργατικά σχέδια των εργοδοτών. Με εμπιστοσύνη στην δύναμη τους, ενάντια στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, να αντιτάξουν την οργάνωση, την αλληλεγγύη και την συναδελφικότητα των εργαζομένων.

Μεγάλες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη, φέρουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τόσο του Συλλόγου στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, όσο και στην ΟΤΟΕ, οι οποίοι μέχρι τώρα τηρούν σιγήν ιχθύος απέναντι στους εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα διαβουλεύονται με την εργοδοσία.

ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΎΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ. ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΜΑΣ.

Τώρα είναι η ώρα να απαντήσουμε! Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κατάστημα, σε κάθε υπηρεσία να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και μαζικά να στηρίξουμε τις αποφάσεις απόρριψης των περικοπών και της μερικής απασχόλησης, ασκώντας πίεση προς κάθε κατεύθυνση. Καλούμε τους εργαζόμενους, να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού και τα κλαδικά σωματεία σε Αθήνα και Ζάκυνθο. Μαζί να οργανώσουμε την απάντηση των εργαζομένων, δημιουργώντας πυρήνες αντίστασης παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ σε Σύσκεψη για να οργανώσουμε τη συνέχεια του αγώνα μας, σε συντονισμό με τους εργαζομένους όλων των Τραπεζών, όλου του κλάδου.

την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, στις 5:00

στα γραφεία του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής

Μητροπόλεως 10 (πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών)

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ-ΙΣΧΥΡΟΠΙΗΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ

Share.

Comments are closed.