Κάτω τα χέρια από τα στελέχη του ΠΑΜΕ και τους απολυμένους αγωνιστές κλωστοϋφαντουργούς της Νάουσας.

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και την κατηγορηματική καταδίκη των εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιστών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας, ενάντια στην τρομοκρατία και τις διώξεις που σε αγαστή συνεργασία εργοδοσία και κυβέρνηση επιλέγουν για να ποινικοποιήσουν τον δίκαιο αγώνα των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας.

Κύριος στόχος αυτής της επίθεσης είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι αγωνιστές του. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τις κατά παραγγελία μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος των στελεχών του ΠΑΜΕ που ηγούνται του αγώνα και είναι στελέχη στο προεδρείο και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που καθοδηγεί αυτήν την ενέργεια επιστρατεύοντας τη διευθύντρια του ΟΑΕΔ Νάουσας για την νομική δίωξη, υποβάλλοντας τις σχετικές μηνύσεις σε βάρος των ταξικών συνδικαλιστών αλλά και στους άλλους αγωνιστές, αγνώστους γι’ αυτήν, απολυμένους που παλεύοντας για το δικαίωμά τους στην εργασία, αξιοποίησαν διάφορες μορφές πάλης, συμπεριλαμβανομένης και της 3ωρης κατάληψης στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ στις 14 Νοέμβρη του 2007. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία αξιοποιούν γι΄ αυτό ένα οργανισμό όπως ο ΟΑΕΔ, που λειτουργεί με χρήματα των εργαζομένων και υποτίθεται ότι έργο του έχει την εξασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων, να γίνεται διώκτης και αιχμή του δόρατος ενάντια σ’ όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στην δουλειά.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι αυτό το γεγονός δεν αποτελεί κάποια μεμονωμένη περίπτωση αλλά εντάσσεται στη γενικότερη αντεργατική κυβερνητική επίθεση που στη Νάουσα εξειδικεύεται και από τα νέα αντεργατικά σχέδια του ομίλου Λαναρά σε βάρος των κλωστοϋφαντουργών.

Η έκφραση επομένως της αλληλεγγύης και της έμπρακτης συμπαράστασης όλων των εργαζομένων προς τους απολυμένους αγωνιστές της Νάουσας, είναι πρώτη προτεραιότητα. Ταυτόχρονα είναι άμεση ανάγκη η οργάνωση της ταξικής εργατικής αντεπίθεσης για την αναχαίτιση όλων των αντεργατικών κυβερνοεργοδοτικών σχεδίων, αλλά και για την κατάκτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.

Το ΠΑΜΕ πρωτοστατώντας σ’ αυτήν την κατεύθυνση κάνει σαφές ότι δυναμικά απαιτεί και θα επιβάλλει:

  1. Την απόσυρση άμεσα όλων των μηνύσεων που κατατέθηκαν σε βάρος όλων των αγωνιζόμενων απολυμένων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας. Επίσης απαιτεί

  2. Την άμεση ικανοποίηση όλων των οικονομικών και εργασιακών αιτημάτων και τη διασφάλιση της εργασίας των απολυμένων αγωνιστών κλωστοϋφαντουργών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.