ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ

0
image_pdfimage_print

 

ΠΑΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 Email:[email protected] ΤΗΛ:210-3301842 FAX: 210-3802864

Αθήνα 22/11/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες

Καταγγέλλουμε την ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), τον ΣΕΒ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ που επιχειρούν με όχημα τον κοινωνικό διάλογο να καταργήσουν κλαδικές συμβάσεις, να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το λεγόμενο μισθολογικό κόστος δηλαδή να μειώσουν μισθούς, επιδόματα, τριετίες, ωράρια εργασίας.

Η πρόθεση τους είναι να απαλλαγούν από εργαζομένους με πλήρη απασχόληση, να αυξήσουν της ελαστικές μορφές εργασίας, την μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, να ξεχαρβαλώσουν εντελώς της εργασιακές σχέσεις με κύριο στόχο και σκοπό την μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους.

Η εργοδοσία, το μεγάλο κεφάλαιο θα εξασφαλίζει εργαζόμενους που θα τους πληρώνει όσο θέλει, θα τους απολύει και θα τους προσλαμβάνει όποτε θέλει, θα καθορίζει τα ωράρια, τα καθήκοντά τους, τις άδειές τους και όλο το καθεστώς εργασίας όπως θέλει, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες.

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου έχει εξοπλίσει τους εργοδότες, με ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο το επόμενο διάστημα θα το ενισχύσουν με νέα αντεργατικά νομοθετήματα, νομοθετώντας την απόλυτη εξουσία της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς.

Απέναντι σε αυτή την μεθόδευση σηκώσουμε το ανάστημά μας, να μην αφήσουμε κανέναν εργοδότη, την κυβέρνηση να μετατρέψουν τον κάθε χώρο δουλειάς σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν αποδεχόμαστε κανένα κοινωνικό διάλογο που θα καταδικάσει εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά.

Καλούμε τα σωματεία κλαδικά και επιχειρησιακά με έκτακτα διοικητικά συμβούλια, με ανακοινώσεις , με περιοδείες και εξορμήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να καταδικάσουν κάθε κοινωνικό διάλογο που λιγοστεύει την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας.

Ενισχύουμε – μαζικοποιούμε τα ταξικά μας συνδικάτα, κανένας εργαζόμενος έξω από το σωματείο του.

Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους μας καλούν να συμβιβαστούμε, να υποταχτούμε στις ορέξεις τις εργοδοσίας γιατί τώρα έχουμε κρίση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11π.μ.

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Share.

Comments are closed.