Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Δράσης, από 9 έως 14 Μάρτη, Αλληλεγγύης στους απεργούς της Χαλυβουργίας,

0
image_pdfimage_print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΠΑΜΕ φιλοξένησε, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2012 τη Συνεδρίαση της Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Γραφείου (EUROF),  της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), στην Αθήνα. Στη Γραμματεία συμμετέχουν οι εξής οργανώσεις:

1.        ΠΕΟ, Κύπρος

2.        CGTP-IN, Πορτογαλία

3.        LAB, Χώρα των Βάσκων

4.        USB,Ιταλία

5.        Left Block, Αυστρία

6.        OSCMS, Τσεχία

7.        ΠΑΜΕ, Ελλάδα

Την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, τα μέλη της Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Γραφείου και ο Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο επισκέφτηκαν τους απεργούς της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, όπου και παρέδωσαν ένα ποσό, που είχε συγκεντρωθεί από την συνδικαλιστική οργάνωση LAB, για την οικονομική ενίσχυση των απεργών.

 Η συνεδρίαση της Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Γραφείου (EUROF) συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, τις αποφάσεις τις ΕΕ, τις συνέπειες που θα έχουν για τους εργαζόμενους και ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση του Ταξικού Συνδικαλιστικού κινήματος της Ευρώπης.

Η Γραμματεία χαιρέτισε τους αγώνες του ΠΑΜΕ στην Ελλάδα και τους αγώνες που αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη (Γενική Απεργία στην Ιταλία στις 27 Γενάρη, Γενική Απεργία στις 29 Μάρτη στη Χώρα των Βάσκων κ.α.).

Ανέδειξε την ανάγκη να δυναμώσει η έκφραση αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων της Ευρώπης και προτάθηκαν πρακτικά μέτρα για την επιτυχία των κεντρικών κινητοποιήσεων της ΠΣΟ (8 Μάρτη για τις Γυναίκες εργαζόμενες, 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Εργαζόμενης Νεολαίας, Εργατική Πρωτομαγιά και Διεθνή Μέρα Δράσης της ΠΣΟ στις 3 του Οκτώβρη).

Ξεχωριστή σημασία έχει η απόφαση της Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τους απεργούς Χαλυβουργούς. Ανανεώνοντας την αλληλεγγύη του στον ηρωικό τους απεργιακό αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης, ενάντια στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, το Ευρωπαϊκό Γραφείο αποφάσισε:

Την διοργάνωση Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Δράσης, από 9 έως 14 Μάρτη, Αλληλεγγύης στους απεργούς της Χαλυβουργίας, με κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις και δράσεις σε Ελληνικές Πρεσβείες και σε βιομηχανίες του κλάδου του Μετάλλου σε όλη την Ευρώπη.

Η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων

Share.

Comments are closed.