Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου

Η “ισχυρή Ελλάδα” και ο μύθος των ιδιωτικοποιήσεων

image_pdfimage_print

 

Χρόνια τώρα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χτίζει με την αντιλαϊκή της πολιτική την “ισχυρή Ελλάδα” που επαγγέλλεται λιτότητα, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, μετοχοποιήσεις, συγχρηματοδοτήσεις και ξανά απ’ την αρχή.

Και έφτασε μια χιονόπτωση μερικών ωρών για να διαλύσει το ΜΥΘΟ της λεγόμενης ισχυρής Ελλάδας. Η εθνική οδός έκλεισε, το διεθνές αεροδρόμιο έκλεισε, η ύδρευση σταμάτησε, η ηλεκτροδότηση διεκόπη! Τι άλλο δηλαδή έπρεπε να γίνει για να παραιτηθούν υπουργοί και να απολογηθεί ο κ. Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του;

Κι όμως τίποτα! Όπως το καλοκαίρι με τον καύσωνα, όπως με τις πλημμύρες, όπως με τις φωτιές, όπως με το ΣΑΜΙΝΑ κλπ.κλπ. Δικαιολογίες. Ψέματα. Κοροϊδίες και πάλι ψέματα. Κανένας από τους Κυβερνώντες δεν φταίει. Ο λαός φταίει που είχε αναμμένα τα φώτα στο σπίτι του, που είχε τις βρύσες ανοιχτές, που κυκλοφορούσε στους δρόμους, που δεν βγήκε με φτυάρια να καθαρίσει τους δρόμους. ΑΙΣΧΟΣ.

Το μεγαλύτερο ΣΚΑΝΔΑΛΟ όμως που ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ με το χιόνι μερικών ωρών είναι η πολιτική των περιβόητων ιδιωτικοποιήσεων. Το Ιδιωτικό Αεροδρόμιο των Σπάτων που αποτελεί ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ επικράτεια έκανε τη χώρα μας περίγελο στη Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο. Η ιδιωτική Αττική οδός προκαλεί τη νοημοσύνη των κατοίκων του λεκανοπεδίου με τις ψευτοθεωρίες της. Η ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε να έχει ανοιχτή την Εθνική Οδό απέτυχε παταγωδώς. Η έλλειψη σύγχρονων επενδύσεων σε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ στην προοπτική της συνολικότερης ιδωτικοποίησής τους, τις καθιστά, εξ αιτίας των κυβερνητικών πολιτικών, όλο και πιο αναποτελεσματικές.

Όλα αυτά τα ιδιωτικά σχήματα έχουν κοστίσει στο λαό μας υπέρογκα ποσά που πληρώνουμε όλοι και θα πληρώσουν και τα παιδιά μας. Μεγάλα κατασκευαστικά και άλλα συγκροτήματα έχουν θησαυρίσει μέσα από σκανδαλώδεις διαγωνισμούς και αναθέσεις. Επιτήδειοι και “ημέτεροι” έχουν γίνει πλούσιοι. Και τώρα όλοι αυτοί μαζί με την κυβέρνηση, μας κοροϊδεύουν για πολλοστή φορά.

Ας τους ανταμείψουμε με την ευκαιρία των εκλογών στις 7 του Μάρτη. Ας τιμωρήσουμε το Δικομματισμό. Ας καταδικάσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και την διαπλοκή. Ας αποδείξουμε ότι τα ψέματα τους δεν πείθουν κανένα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.