Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Απολύσεις από ΗΣΑΠ και εταιρία καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ

0
image_pdfimage_print

            Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΗΣΑΠ που με τραμπούκικο τρόπο επιτέθηκε στις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του χώρου, που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του για την περικοπή δικαιωμάτων των εργαζομένων του ΗΣΑΠ και για τις 70 απολύσεις καθαριστριών της εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ .

Η Διοίκηση του ΗΣΑΠ σε συνεργασία με την εργοδοσία της γνωστής και μη εξαιρετέας εταιρίας καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ γνωστής από το πρόσφατο παρελθόν (Κούνεβα) για την αντεργατική και επικίνδυνη συμπεριφορά της προχώρησαν σε απολύσεις καθαριστριών.

            Ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο συνολικά 70 εργαζόμενες, περίπου το 20% των εργαζομένων του συνεργείου καθαρισμού στον ΗΣΑΠ. Εργαζόμενες που τους έχουν βγάλει το λάδι στη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, με τα χειρότερα μεροκάματα, την τρομοκρατία, την εκμετάλλευση.

            Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην δεχτούν τις απολύσεις. Να μην υποκύψουν. Να μην φοβηθούν. Να συσπειρωθούν στο ταξικό τους  σωματείο και να προετοιμάσουν συλλογικά, μαζικά την πάλη τους ενάντια στα αντεργατικά σχέδια.

            Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το Υπουργείο Μεταφορών, τον ΗΣΑΠ, την ΟΙΚΟΜΕΤ και απαιτεί :

  • Καμιά απόλυση εργαζόμενης
  • Να επαναπροσληφθούν τώρα όσες εργαζόμενες ήδη έχουν απολυθεί.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Κατάργηση όλων των εργολαβικών συνεργείων και οι καθαρίστριες να αποτελούν μόνιμο προσωπικό των Οργανισμών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.