Να απελευθερωθούν άμεσα οι 5 Κουβανοί Πατριώτες

0
image_pdfimage_print

            Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταδικάζει την εδώ και πάνω από 10 χρόνια κράτηση στις φυλακές των ΗΠΑ, των 5 Κουβανών πατριωτών, των Ρενέ Γκονσάλες, Χεράρδο Ερνάντες Νορντέλο, Ραμόν Λαμπανίνιο, Αντόνιο Γκερέρο και Φερνάντο Γκονσάλες Γιόρτ.

            Η κατηγορία σε βάρος τους είναι το γεγονός ότι διείσδυσαν σε τρομοκρατικές αντικουβανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ και έδωσαν πληροφορίες στην κυβέρνηση της Κούβας, με αποτέλεσμα να αποτραπούν τρομοκρατικές ενέργειες στο Νησί της Επανάστασης, που σχεδιάζονταν από αυτές τις οργανώσεις.

            Γι΄ αυτό τους το πατριωτικό καθήκον, αυτοί οι πατριώτες Κουβανοί καταδικάστηκαν από τα αμερικανικά δικαστήρια σε βαριές ποινές φυλάκισης, από 15 χρόνια μέχρι και δις σε ισόβια. Αυτή τη στιγμή οι 5 Κουβανοί αγωνιστές παραμένουν φυλακισμένοι, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους απαγορεύεται ακόμα και η επίσκεψη των οικογενειών τους, παρόλο που και μέχρι σήμερα τα αμερικάνικα δικαστήρια δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις στημένες κατηγορίες σε βάρος τους.

            Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτή τη στάση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ απέναντι σ΄ αυτούς τους Κουβανούς πατριώτες και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους. Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους της χώρας μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους σ΄ αυτούς τους πατριώτες και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή τους.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.